Prijava

Vaša prijava

Osvrt na nogometni vikend turopoljskih nogometnih klubova

['1.ŽNL', '3. nl', '4. NL', 'jžnl', 'nogomet', 'rezultati']

Proteklog vikenda krenula su natjecanja i u amaterskim ligama u kojima pratimo 17 klubova s našeg područja. Radi se o klubovima od 3. NL Centar, preko 4. NL Središte Zagreb skupina B i Jedinstvene županijske lige do 1. županijske nogometne lige (ŽNL). Utakmice su odigrane u subotu i nedjelju, a rezultati su bili sljedeći:

  1. NL Centar

Kurilovec – HAŠK 1:0. Izvor: FB NK Kurilovec

Oba naša predstavnika, Kurilovec i Lukavec igrali su prve utakmice kod kuće, na Udarniku i Lukavellu. I oba su pobijedila svoje suparnika. Kurilovec je igrao protiv čvrsta i neugodne ekipe HAŠK-a i u posljednjim minutama utakmice došao do pobjede pogotkom Pušića. Istovremeno, Lukavec je igrao protiv novaka u ligi, Dinama iz Odranskog Obreža i pogocima Valentinčića i Sedlačeka u rano fazi utakmice uspio doći do prva tri boda. Bilo je 2:1 za Lukavec.

Sljedeće subote očekuje nas turopoljski derbi u Lukavcu, susret Lukavca i Kurilovca.

  1. NL Središte Zagreb skupina B

Ban Jelačić je plasmanom u ovu ligu u “zadnji tren” pojačao turopoljski udio na 3 kluba, jer su tu još i “starosjedioci” Mraclin i Gradići. Upravo je Ban Jelačić otvorio sezonu igranja naših klubova gostovanjem u Kerestincu. I nije počelo sjajno, šest komada u mreži Jelačića puno je pa makar bilo i od kerestinečkog TOP-a! No, ipak su Banovi u jednoj stvari ostali vjerni svojoj tradiciji – postigli su pogodak u zadnjim minutama susreta, a strijelac je bio Augustić.

Mraclin je na Novoj Grabi dočekao Stupnjare iz Stupnika i elegantno ih ispratio kući sa tri pogotka u njihovoj mreži, a strijelci su bili Krznarić, Jurić i Hajduk.

Mraclin – Stupnik 3:0. Izvor: FB NK Mraclin

Sljedeće kolo očekuje nas donjeturopoljski derbi u Vukovini, susret dva 90-godišnjaka, Bana Jelačića i Mraclina.

Gradići su pak na svom terenu dočekali Rugvicu Savu 1976 i istim rezultatom kao i Mraclin otpratili Rugvičane kući. Strijelci su bili lijepim pogotkom Josip Hrženjak te Marin Sudar koji je u pobjedu utkao svoja dva pogotka. Gradići su nastupili u podosta izmijenjenoj formaciji u odnosu na prošlu sezonu uslijed odlazaka igrača (Turkalj, Banić, Vidaković, Jurleta, Šandor, Patrik Posavec) i ozljeda Krstanovića i Cindrića, a i sam trener Čagalj zbog bolesti nije vodio ekipu s klupe. Tim je pobjeda vjerojatno još slađa!

Gradići – Rugvica Sava 1976 3:0. Izvor: Tomislav Lukšić

Jedinstvena županijska nogometna liga

Sedam klubova s našeg područja brani boje Turopolja na igralištima diljem županije Zagrebačke. A prvi su u prvenstvo krenuli igrači Poleta gostovanjem u Jastrebarskom, što je prema nekim prognozama bio i susret dviju najjačih ekipa. No, krenulo je dosta loše za Polet i upisali su poraz od 1:4, a jedini strijelac za Poletovce bio je Bruno Šestak.

U nedjelju su igrali ostali turopoljski klubovi, a susjedski derbi igran je u Donjoj Lomnici gdje je Lomnica dočekala susjede iz Gornje Lomnice, Meštricu. U sklopu proslave Bartolova u Lomnici, Boemi su na Makuni upisali prva tri boda pogocima Karla Arbanasa i Hrvoja Skupnjaka, dok je za goste poentirao Pavao Galović.

28.08.2022., Kuče, 1. kolo JŽNL, Turopoljac – Klas 1:1. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U drugom turopoljskom susretu, u Kučama je Turopoljac dočekao Klas iz Mičevca. Zanimljiva i otvorena utakmica, više prilika domaćina, ali gosti prvi dolaze u vodstvo pogotkom Hrvoja Šikića, da bi Filip Saraf pogodio za izjednačenje. Oba pogotka iz kaznenih udaraca, a uz to i jedan crveni karton.

Mladost iz Obrezine gostovala je u uvijek neugodnoj Bedenici, a i iza ove utakmice ostalo je nezadovoljstvo Mladostaša zbog dosuđenog kaznenog udarca za domaćina. Na kraju je bilo 2:1 za Strmec, a strijelac za Mladost bio je ovoljetno pojačanje iz Lukavca, Luka Borković.

Pokupsko će i ove sezone gledati Jedinstvene ligaše na igralištu kod škole, a prvi gost bili su igrači Zrinskog iz Farkaševca. I počelo je dobro, vodstvom domaćina pogotkom Leona Klasnića i isključenjem gostujućeg igrača. No, to nije bilo dovoljno jer gosti do kraja okreću rezultat u svoju korist i odnose bodove u Farkaševec.

Sljedeće kolo u JŽNL igra se već ove srijede, 31. kolovoza, a sastaju se:

Polet – Bregana

Klas – Vatrogasac (Z)

Mladost – Klokočevac

Meštrica – Jaska Vinogradar

Dinamo (J) – Turopoljac

Sloga (K) – Lomnica

Strmec – Kupa

  1. ŽNL Istok

Pet naših predstavnika u ovoj ligi odigrali su svoje utakmice i uglavnom su bili uspješni.

Sezonu je na Leštantu otvorilo Turopolje protiv Posavca još u subotu i sa trogolom Adriana Perića i jednim pogotkom Mateja Karlovića pobijedili su goste iz Orla. Strijelac za goste bio je Martin Žugaj.

U Novom Čiču Dinamo Hidrel dočekao je Brcka i pomalo neočekivano, ali zasluženo pobijedio je 1:0 pogotkom Brune Filipovića u smiraj utakmice iz kaznenog udarca.

Vlado Horvat, trener NK Turopolja. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Vatrogasac je u Kobiliću pobijedio Dubravu na krilima Damira Matkovića koji je sa dva pogotka donio radost upravi i “Browinzima”.

Buna je gostovala u Ostrni i odlično ušla u prvenstvo, pobjedom 3:1 na gostovanju. Strijelci su bili Filip Pazman i Robert Hudžber, a pomogao im je i domaći igrač jednim autogolom.

Rezultati 1. kola:

  1. NL Centar

Kurilovec – HAŠK 1:0 (Pušić)

Lukavec – Dinamo (OO) 2:1 (Valentinčić, Sedlaček/Ndao Bara)

  1. NL Središte Zagreb skupina B

Mraclin – Stupnik 3:0 (Krznarić, Jurić, Hajduk)

Gradići – Rugvica Sava 3:0 (Hrženjak, Sudar 2x)

TOP – Ban Jelačić 6:1 (Augustić)

JŽNL

Lomnica – Meštrica 2:1 (Karlo Arbanas, Skupnjak(Galović)

Turopoljac – Klas 1:1 (Saraf/Šikić)

Jaska Vinogradar – Polet 4:1 (Šestak)

Strmec – Mladost 2:1 (Borković)

Kupa – Zrinski 1:2 (Leon Klasnić)

  1. ŽNL Istok

Turopolje – Posavec 4:1 (Perić 3, Karlović/Žugaj)

Vatrogasac – Dubrava 2:1 (Matković 2)

Dinamo Hidrel – Brcko 1:0 (Filipović)

Ostrna – Buna 1:3 (Pazman, Hudžber, AG)

Objava Osvrt na nogometni vikend turopoljskih nogometnih klubova pojavila se prvi puta na V'Gradu.