Prijava

Vaša prijava

FOTO: Polet na Zvrniku pobijedio Breganu

['buševec', 'jžnl', 'nogomet', 'Polet']

U 2. kolu Jedinstvene županijske lige, Buševec je nakon poraza na Centrali u Jaski, bio domaćin ekipi Bregane. Vrijeme je bilo oblačno, u jednom dijelu utakmice i kišovito, ali teren je bio dobro pripremljen i bilo je ugodno za igrati.

Polet je prvo poluvrijeme počeo sa 10 igrača, jer nisu imali drugog igrača mlađeg od 21 godine. No, to im nije ni najmanje smetalo da budu bolji takmac od samog početka od pomlađene postave Bregane.

Već u 8. minuti Zvonimir Matušin nakon odlične lopte Pejaka iza obrane gostiju, prihvaća loptu i izlazi sam pred vratara Ašiča, a to je obično pogodak. Tako je bilo i ovaj puta. Ostatak prvog dijela prošao je u nadmoći domaćina, koji je stvorio pet prilika, od kojih je najljepša bila akcija Pejak – Dejanović – Zagorec kada ovaj potonji odlično puca sa 16 m s desne strane i gađa desni kut Ašiča, ali pogađa unutarnju stranu vratnice i lopta se odbija u polje.

Prilike su propustili i Matušin u 14. minuti kada sam izlazi pred Ašiča koji nogom brani njegov udarac, zatim Dejanović koji ne puca najbolje, pa Matušin u 39. opet sam na vratara, ali opet vratar brani.

Gosti su imali najbolju priliku u prvom dijelu preko Šteke koji puca sa 16 m, ali pored vrata.

U drugi dio umjesto mlađeg od 21 godine, ulazi iskusni Ivica Sučić kod domaćih, a Matušin to proslavlja još jednim pogotkom. Akciju je počeo Župetić po desnom krilu, odlično centrira, Zagorec je prvi na lopti, puca, ali Aščić brani i odbija loptu do Matušina koji je neumoljiv.

Prije postizanja svog trećeg pogotka, Matušin je u prilici u 52. minuti, ali opet se Aščić ističe svojom obranom, a Poletovci su imali priliku i preko Zagorca kad je išao sam prema vratima, ali Aščić brani, te udarac Sučića sa nekih 16 m, ali i to Aščić brani.

Treći pogodak Matušin je dao u 78. minuti opet nakon centaršuta Župetića koji je prošao svog čuvara i odlično uposlio Matušina za njegov trogol na ovoj utakmici.

Gosti su spasili čast pogotkom Kerepa u 80. minuti kada je odlično odapeo s desne strane, s nekih 18 m i pogodio suprotni gornji kut vratara Bradića.

Solidna utakmica koja je prošla u nadmoći Poleta koji je stvorio puno prilika, tri je realizirao Matušin, dok su gosti u pomlađenom sastavu pružili dostojan otpor i doživjeli prihvatljiv poraz s obzirom na igru. Polet se pokazao kao opasan prema naprijed i mogao je postići još poneki pogodak, a i gosti se nisu samo branili, ali je broj njihovih prilika za pogotke bio daleko manji od domaćina.

Utakmica je bila fer i korektna tako da sudac Milin nije imao ozbiljnijeg posla, a što je i imao odradio je na zadovoljstvo obiju ekipa.

JŽNL, 2. kolo

NK Polet – NK Bregana 3:1 (1:0)

Buševec, igralište na Zvrniku. Srijeda, 31. kolovoza 2022. 17:30 sati. Gledatelja 70. Vrijeme oblačno, povremeno s kišom, teren odlično pripremljen.

Glavni sudac: Mihael Milin (Dugo Selo). Pomoćnici: Ivan Bukovčan (Cubinec), Helena Blažic (Vrbovec).

Strijelci: 1:0 – Zvonimir Matušin (8), 2:0 – Zvonimir Matušin (47), 3:0 – Zvonimir Matušin (78), 3:1 – Leon Kerep (80).

NK Polet: Bradić, Đuretić, od 45. Sučić, Dejanović (od 62. Jušić), Baćan, Pejak, Matušin (od 81. Radovanović), Cvitanović, Zagorec (od 67. Janječić), Stuparić (C), Župetić (od 81. Škrtić).

Trener: Josip Rožić

NK Bregana: Ašič, Jakov Kos (od 70. Fran Kos), Vitko, Šteko (od 54. Močan), Šarić, Kostanjski (C), Kerep, Slaček, Klemenčić, Bišćan (od 49. Ovčarić), Čaušević.

Trener: Mario Antunović

Igrač utakmice: Zvonimir Matušin (Polet)

Objava FOTO: Polet na Zvrniku pobijedio Breganu pojavila se prvi puta na V'Gradu.