Prijava

Vaša prijava

Sve je spremno! Crkva u Kravarskom uskoro dobiva svoj toranj

['crkva', 'Crkve Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom', 'Kravarsko', 'postavljanje tornja']

Duhovni simbol Kravarskog, ali i Vukomeričkih gorica, crkva Uzvišenja sv. Križa Kravarsko trajno je oštećena u razornom potresu, 29. prosinca 2020. godine, nakon čega je u potpunosti i otklonjena. Kako bi taj kraj dobio svoj novi simbol, koji će podsjećati na prijašnji, radi se nova crkva koja će svojim izgledom podsjećati na prijašnju crkvu.

Već neko vrijeme intenzivno se radi na izgradnji nove crkve, a mještani već nestrpljivo iščekuju postavljanje njezinog tornja kao jedne od naznaka da se radovi polako privode kraju. Svečano postavljanje tornja na crkvu Uzvišenja sv. Križa Kravarsko bit će u petak, 9. rujna, kada ćemo zajedno s mještanima posvjedočiti tom povijesnom događaju.

🙂

Nedavno smo obišli radove na unutrašnjosti crkve, a podsjetimo, njihov svršetak očekuje se do siječnja 2023. godine. Sredstva za gradnju osigurala je Zagrebačka županija putem javnog poziva, čime je za izgradnju crkve dodijeljeno 10,2 milijuna kuna. Na taj način u cijelosti je zatvorena financijska konstrukcija za gradnju nove crkve čiji se troškovi procjenjuju na 10,7 milijuna kuna. Preostalih 500.000 kuna osigurano je od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Do tada, prisjetimo se trenutaka kako je to izgledalo pri otklanjanju objekta, ali i u kojoj fazi su prije mjesec dana bili radovi.

Objava Sve je spremno! Crkva u Kravarskom uskoro dobiva svoj toranj pojavila se prvi puta na V'Gradu.