Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik poručio “Cijene vrtića neće rasti, mogle bi biti samo niže, a nastoji se i da budu besplatni”

['dječji vrtići', 'Grad Velika Gorica', 'krešimir ačkar', 'vrtići']

U goričke vrtiće ide oko 2800 djece, a za predškolski odgoj, iz gradskog proračuna, izdvaja se više od 75 milijuna kuna. U novoj pedagoškoj godini povećali su se kapaciteti povećanjem grupa zahvaljujući proširenju vrtića u Lukavcu i Podbrežnici te novim vrtićem u Maloj Buni. Time je otvoreno 200 novih mjesta za mališane, a u sljedeće dvije godine u planu je osigurati još 500 dodatnih mjesta u vrtićima.

No povećanje kapaciteta u vrtićima nije ono što je počelo brinuti velikogoričke roditelje. Podizanje cijena vrtića, koje je, nakon podizanja cijena hrane, energenata i drugih materijala, postalo je aktualno u brojnim gradovima u Hrvatskoj, no to nije slučaj i u našoj Velikoj Gorici.

Unatoč porastu cijena energenata i brojnim drugim poskupljenjima, gradonačelnik Krešimir Ačkar poručio je kako cijene goričkih vrtića neće rasti nego je intencija da bude i niža, ako ne i besplatna.

-Roditelji su svjedoci činjenice da smo mi jedini grad u Republici Hrvatskoj koji je svojoj djeci dao tri mjeseca potpuno besplatnih vrtića. Samim time najavili smo intenciju, ne da povisujemo cijenu, već da idemo prema tome da vrtići budu apsolutno besplatni, kazao je Ačkar.

 

Objava Gradonačelnik poručio “Cijene vrtića neće rasti, mogle bi biti samo niže, a nastoji se i da budu besplatni” pojavila se prvi puta na V'Gradu.