Prijava

Vaša prijava

FOTO: Turopoljski derbi u 3. NL Centar završio miroljubivo

['3. nl', 'kurilovec', 'lukavec', 'nogomet']

Ugodno subotnje poslijepodne i susret turopoljskih četvrtoligaša u 3. NL Centar doveo je na Lukavello oko 200 gledatelja koji su željeli vidjeti na djelu nogometaše jedne i druge ekipe, a nadali su se da će doznati tko je trenutno broj 2 u turopoljskom nogometu.

Utakmica između Crno-zelenih domaćina i ovog puta Bijelih gostiju počela je nezgodnom ozljedom mladog Ivkovića kada mu je u jednom duelu došlo do bolne i neugodne ozljede nota na prstu ruke, što je primoralo trenera Kurilovca, Senada Harambašića na izmjenu već u 4. minuti. Umjesto mladog Ivkovića kojemu ovim putem želimo brzi oporavak, ušao je još mlađi Aleks Stojaković.

A na terenu se igralo uglavnom između dva kaznena prostora, s pokušajima kombiniranja, ali bez puno uspjeha. Lopte su često bile neprecizne i mijenjale su posjednika svakih nekoliko dodavanja.

Prvi nazovimo pokušaj ugrožavanja suparničkog vratara bio je u 10. minuti kada je Valentinčić pokušao pucati nakon ubačaja Krpana s lijeve strane, ali lopta je završila u zaštitnoj mreži, visoko iznad vrata Halilića.

Domaći su došli do prilike i u 27. minuti kada su jednom brzom kontrom po desnoj strani zaprijetili udarcem Cimeše koji dobro puca, ali Halilić je bio na mjestu.

Kurilovec je priprijetio nakon udarca iz kuta koje je izveo Pezo, a najviši u skoku bio je Šarić koji ipak nije dobro dohvatio loptu i ona je otišla preko vrata.

Do kraja poluvremena još je vrijedna zabilježbe jedna akcija domaćina po lijevoj strani i dodavanje Ostojiću na nekih 20 m od vrata Halilića, ali udarac je završio pored vrata.

U drugi dio ušlo se lijepim, ali nepreciznim udarcem “iz prve” kapetana domaćih Grdenića u 47. minuti.

Sedlaček je zadavao najviše problema gostujućoj obrani, trudio se, pucao, dodavao, ali bez rezultata. Kod gostiju je mirisalo na opasnost kada je lopta došla do Crnova, ali svi pokušaji gostiju razbijali su se u čvrsti blok pred kaznenim prostorom domaćina u sastavu Žuljević, Ostojić i Banić, potpomognut Krpanom i kapetanom Grdenićem.

I gostujuća obrana dobro je funkcionirala, a isticali su se Kušec i kapetan Završki zajedno sa Šarićem, tako da ni domaćin nije mogao probiti taj bedem.

Dva ili tri obećavajuća slobodna udarca domaćina završavala su kao i udarci iz igre, pored ili preko vrata.

Uglavnom, utakmica je završila kako je i počela, bez pogodaka, svakoj ekipi po bod. Iako borbenosti i čvrstine nije nedostajalo, bez okomitosti prema suparničkim vratima teško je bilo očekivati pogodak u mreži jednih ili drugih. Na kraju se činilo da su ovakvim raspletom zadovoljni i jedni i drugi.

Utakmica je bila fer i korektna, a sudačka trojka Komesar, Sušanj i Bučar svoj je posao odradila dobro.

Prvenstvo 3. NL Centar nastavlja se već sljedeće srijede, kada Kurilovec na SRC Udarniku dočekuje Dinamo iz Odranskog Obreža, dok je Lukavec domaćin i treću utakmicu za redom, na zahtjev Save iz Strmca Samoborskog za zamjenom domaćinstva. Eto prilike i jednima i drugima za nove bodove…

3. NL Centar, 2. kolo.

NK Lukavec – NK Kurilovec 0:0

Lukavec, igralište Lukavello. Subota, 03.09.2022., 16:30 sati. Gledatelja oko 200. Vrijeme poluoblačno, teren dobar za igru.

Glavni sudac: Mladen Komesar (Zagreb). Pomoćnici: Luka Sušanj (Ogulin), Željko Bučar (Duga Resa).

NK Lukavec: Anić, Marijan Grdenić (C), Banić, Žuljević, Krpan, Ostojić (od 60. Vidaković), Turkalj, Valentinčić (od 84. Marko Grdenić), Cimeša, Sedlaček, Matić (od 60. Kahlina).

Trener: Slaven Batovanja

NK Kurilovec: Halilić, Alili (od 68. Tomislav Grdenić), Kušec, Završki (C), Čurek (od 79. Saiti), Šarić, Ćosić, Crnov, Pezo (od 79. Houdek), Ivković (od 4. Stojaković), Bakula (od 68. Pušić).

Trener: Senad Harambašić

Igrač utakmice: Stjepan Završki (Kurilovec)

Objava FOTO: Turopoljski derbi u 3. NL Centar završio miroljubivo pojavila se prvi puta na V'Gradu.