Prijava

Vaša prijava

Zaprimaju se zahtjevi za novčanom potporom velikogoričkih srednjoškolaca

['srednja škola', 'učenici', 'zahtjevi']

Grad nastavlja dobru praksu i brigu o svojim učenicima, pa je tako i ove godine svim redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Velike Gorice osigurana novčana potpora u iznosu od 800 kuna za troškove nabave udžbenika i ostalih obrazovnih materijala.

Učenici srednjih škola koji mogu ostvariti novčanu naknadu moraju biti redovni učenici srednje škole te imati prebivalište na području Grada Velike Gorice. Zahtjev za novčanu potporu možete podnijeti svakim radnim danom sve do 30. rujna.

-Od 7. rujna 2022. godine moguće je podnijeti Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade sukladno Zaključku o isplati novčane naknade redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Velike Gorice (KLASA: 024-02/2022-02/156 URBROJ: 238-31-13/02130-22-1), a svrha isplate je nabava udžbenika i ostalih obrazovnih materijala potrebnih za pohađanje srednje škole u školskoj godini 2022./2023, navedeno je na stranici Grada.

Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport podnose učenici samostalno, a za malodobne učenike njihovi roditelji/skrbnici.

Uz zahtjev se obvezno prilažu sljedeći dokumenti:
a) dokaz o prebivalištu učenika na području Grada Velike Gorice (preslika osobne iskaznice, uvjerenje o prebivalištu ili drugi dokaz o prebivalištu)
b) presliku kartice tekućeg ili žiro računa učenika kojem se isplaćuje novčana naknada
c) dokaz/potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole

Iz Grada napominju da učenici koji polaze Gimnaziju Velika Gorica, Ekonomsku školu Velika Gorica, Srednju strukovnu školu Velika Gorica i Zrakoplovno tehničku školu Rudolfa Perešina ne trebaju dostaviti dokumente pod c), jer za njih postoji vjerodostojna evidencija škola.

Zahtjevi s navedenim dokazima se podnose radnim danom od 7. do 30. rujna 2022. godine:
– u holu Gradske uprave, Trg kralja Tomislava 34, u vremenu od 9.00 do 15.00 sati
– u holu srednjoškolskog centra na adresi Ul. kralja S. Tomaševića 25, od 12.00 do 14.00 sati
– na adresu elektroničke pošte: srednja@gorica.hr

VAŽNO!
Ako svoje zahtjeve dostavljate putem elektroničke pošte, molimo Vas da zahtjevu priložite skenirane dokumente, a ne fotografije dokumenata. Zahtjev možete preuzeti ovdje.

Objava Zaprimaju se zahtjevi za novčanom potporom velikogoričkih srednjoškolaca pojavila se prvi puta na V'Gradu.