Prijava

Vaša prijava

FOTO: Turopoljski derbi JŽNL u Obrezini pripao domaćinu

['jžnl', 'mladost', 'nogomet', 'Polet']

Turopoljski derbi u Obrezini između domaće Mladosti i gostujućeg Poleta ujedno je bio i derbi 4. kola JŽNL. Očekivao se dobar nogomet s obzirom na nogometna imena u jednoj i drugoj ekipi, ali u prvom poluvremenu baš se i nije umiralo u ljepoti. Igra je bila više rastrgana i nervozna, s pokušajima upošljavanja napadača dubinskim loptama. Bez obzira na manjak ljepote u igri, prilika je ipak bilo.

Već u 2. minuti Martinić je bio na 8-9 m od Bradića, ali mu je kod udarca zasmetao njegov suigrač tako da je udarac više bio dodavanje lopte vrataru. Gosti su imali priliku preko Župetića na desnoj strani napada kada ga je odlično uposlio Matušin u 13. minuti, dok je sigurno jedan od ljepših poteza u prvom dijelu bio udarac glavom gostujućeg Matušina sa 12 m pod gredu Sučića, ali Stjepan Sučić, vratar domaćina prekrasnom paradom izbio je loptu u korner iz kojeg se ništa bitnije nije dogodilo. Do kraja prvog dijela vrijedi spomenuti i udarac gostujućeg Pejaka sa 16 m kojeg opet vratar Sučić odlično brani.

Prolom oblaka koji se dogodio baš u vrijeme poluvremena trajao je i par minuta drugog dijela, a čini se da je više osvježenja donio domaćinu koji u 55. minuti dolazi u vodstvo kada Stjepan Martinić u jednoj gužvi najbolje reagira i pogađa donji desni kut nemoćnog Bradića.

Domaćin i dalje napada pa dobro puca Ivančić sa 15 m u gornji lijevi kut Bradića, ali i taj udarac Bradić brani. I gosti pokušavaju ugroziti gol domaćih, a uspjeli su u tome kad su se svi najmanje nadali, osim možda strijelca. Naime, korner za goste s desne strane napada gostiju izveo je Ivica Sučić koji je ušao u igru nekoliko minuta ranije, a niska lopta nekako je prošla sve igrače i završila u suprotnoj maloj mrežici vratara Sučića, što je donijelo izjednačenje. Sučić nadmudrio Sučića!

Nakon toga gosti, odnosno Matušin ima dvije prilike u jednoj akciji, kada je akciju koja je počela po lijevoj strani odličnim centaršutom završio Ivica Sučić i pogodio Matušina u glavu koji puca, ali drugi Sučić, vratar Mladosti brani i odbija loptu opet do Matušina koji ponovno puca, ali blok domaćih otklanja opasnost pred vratima.

Svega nekoliko minuta kasnije jedan napad domaćih s desne strane i u kazneni prostor loptu ubacuje Crepulja a u skoku Franjo Periša, iako ne najviši napadač domaćih, glavom pogađa lijevi gornji kut nemoćnog Bradića. Vodstvo domaćina za konačnu pobjedu.

Turopoljski derbi je na kraju pripao domaćinu, Mladosti, koji su upravo za taj jedan pogodak bili željniji pobjede i s(p)retniji u izvršenju iste, čime su postali najbliži pratitelj vodećem dvojcu.

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 4. KOLO


NK Mladost – NK Polet 2:1 (0:0)

Obrezina, igralište NK Mladosti. Nedjelja, 11.09.2022., 17:00 sati. Gledatelja 120. Vrijeme promjenjivo, teren dobar za igru.

Sudac: Tihomir Sopić 6. Pomoćnici: Jurica Huzjak (Gustelnica) i Albert Trstenjak (Samobor).

STRIJELCI:1:0 – Stjepan Martinić (55), 1:1 – Ivica Sučić (71), 2:1 – Franjo Periša (80).

NK MLADOST: Sučić, Martinić, M. Tadić (C) (od 84. Kos), Smajić, Bedeković (od 46. Periša), Ivančić, Pejak (od 71. Šalković), Borković, Bubalo, Grdić, Crepulja.

TRENER: Romano Župetić

NK POLET: Bradić, Đuretić, Dejanović, Baćan, Matušin, Šestak (od 80. Janječić), Cvitanović, Pejak (od 46. Jušić), Cavrić (od 66. Sučić), Stuparić (C), Župetić.

TRENER: Josip Rožić

Igrač utakmice: Franjo Periša (Mladost)

Objava FOTO: Turopoljski derbi JŽNL u Obrezini pripao domaćinu pojavila se prvi puta na V'Gradu.