Prijava

Vaša prijava

Tijekom vikenda čak pet prometnih nesreća, a najviše kazni zbog nekorištenja pojasa

['policija', 'pp vg', 'Velika Gorica', 'vikend akcija']

Tijekom vikenda, od 9. do 12. rujna, na području Policijske postaje Velika Gorica provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ u kojoj je, zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, kažnjeno troje vozača, dok su još dva vozača kažnjena zbog vožnje pod utjecajem alkohola i jedan zbog nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Također je utvrđeno 16 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 20 prometnih prekršaja. Iz policije napominju i kako je ovaj vikend ponešto pojačan broj prometnih nesreća, jer se na velikogoričkim prometnicama dogodilo čak pet prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama (riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama).

Kod 37-godišnjaka izmjerena najveća koncentracija alkohola

Najveća koncentracija alkohola ovog vikenda zabilježena je sinoć, u 00:50 sati, na Trgu kralja Tomislava u Velikoj Gorici, gdje je zaustavljen 37-godišnjak koji je osobnim automobilom upravljao dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,30 g/kg. Podsjetimo, ovo je već treći vikend da policija upravo na toj lokaciji “bilježi” ‘vikend rekordere’.

-Isti je isključen iz prometa, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sat i na mjestu događaja uručen mu je Prekršajni nalog, poručuju iz policije.

Objava Tijekom vikenda čak pet prometnih nesreća, a najviše kazni zbog nekorištenja pojasa pojavila se prvi puta na V'Gradu.