Prijava

Vaša prijava

Upiši se u Debatni klub Velika Gorica i pridruži se ekipi koja je već dvaput bila na državnom natjecanju!

['debatiranje', 'debatni klub velika gorica', 'debatni klub vg']

Otvorena je nova sezona debatiranja! Debatni klub Velika Gorica poziva sve zainteresirane srednjoškolce na upis, a kako bi dali uvid u to što rade i koliko je debatiranje zanimljivo i kvalitetno, u četvrtak, 15. rujna, će se u 20 sati održati ogledni sat debate u Goričkom klubu mladih. Sve zainteresirane čekaju na drugom katu Doma kulture na Galženici, a na ogledni sat pozivaju srednjoškolce koji žive na području Velike Gorice, ali i one koji školu pohađaju u Zagrebu ili drugim gradovima. Pozivaju se i svi oni koji žele saznati što je to uopće debata, kako izgledaju radionice te što se s debatom sve može postići. Na oglednom satu u četvrtak će se zainteresirani srednjoškolci moći i upisati u novu debatnu godinu.

Debatni klub Velika Gorica

Debatne radionice namijenjene su svima te nikakvo iskustvo nije potrebno.

Tražimo mlade koji žele naučiti izraziti svoje stavove, naučiti mnogo o opće važnim temama, pripremiti se za budući studentski život, poboljšati komunikaciju, sudjelovati na natjecanjima i pokazivati stečeno znanje.“, govori voditeljica Debatnog kluba Velika Gorica Katarina Drvodelić.

Debata nije samo za one srednjoškolce koji su inače voljni puno pričati, već i za one sramežljive koji možda tek uče kako se malo otvoriti. Debata bi im upravo u tome mogla pomoći jer se kroz radionice provode i različite aktivnosti rješavanja treme, stresa i drugih poteškoća. Jedino što se od srednjoškolaca traži jest da budu spremni učiti i doći otvorenih umova.

Debatni klub Velika Gorica

Tolerancija nam je glavna premisa na debati tako da radimo različite teme – od onih o kojima se i sada može čitati, do onih kod kojih smo bili sigurni da se više nema što raspravljati. Ideja je ponuditi novu vrstu aktivnosti omogućava razvijanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina te formiranje kritičkih stajališta o društveno važnim i aktualnim temama.“, govori voditeljica Drvodelić te podsjeća kako iz godine u godinu imaju sve bolje rezultate te da su se sada već dva puta plasirali na Državno natjecanje iz debate.

Debatni klub Velika Gorica

Na ogledni sat možete doći bez obaveza i samo kako biste saznali o čemu se radi. “Želim mladima ponuditi prostor za izlaganje vlastitih stavova i nadmetanje u kvalitetnim raspravama.“, zaključuje Drvodelić.

Osim toga, voditeljica kluba nam govori kako kroz šest godina rada sa srednjoškolcima na debati prepoznaje razvoj srednjoškolaca, posebice kada s debatom krenu od prvog razreda srednje škole.

Debatni klub Velika Gorica

Vidi se njihovo poboljšanje u komunikaciji, u odnosima, mnogi su čak popravili ocjene ili se ipak odlučili upisati fakultet mada to u početku nisu željeli. Njihov napredak nerijetko primjećuju i roditelji koji budu ponosni što se njihovo dijete više otvorilo ili popravilo ocjene u školi. Također se osjeća kako djeca imaju sve manji strah i tremu od javnih nastupa, a to je vrlo važno u životu.”, govori nam Katarina.

Debatni klub Velika Gorica

Objava Upiši se u Debatni klub Velika Gorica i pridruži se ekipi koja je već dvaput bila na državnom natjecanju! pojavila se prvi puta na V'Gradu.