Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik podržao atletičara Dinu Bošnjaku “Osobno sam fasciniran time što sam rušiš svoje rekorde”

['atletika', 'atletski klub velika gorica', 'dino bošnjak', 'sport']

Gradonačelnik Krešimir Ačkar jutros je prigodno ugostio i nagradio našeg uspješnog velikogoričkog sportaša Dinu Bošnjaka koji u atletici ostvaruje vrhunske rezultate, između kojih je 60 titula prvaka hrvatske. Pokazatelj je to kako u ovim izazovnim vremenima, kada se mladi svi više okreću tehnologiji i sjedilačkom načinu života, postoje brojni pojedinci koji obaraju rekorde, ali isto tako, nadmašuju sami sebe i vlastite rezultate.

Gradonačelnik je istaknuo važnost uspjeha Dine Bošnjaka, ne samo za njega, već za sve mlade s područja Velike Gorice i okolice, dodajući kako vjeruje da će ujedno svima njima biti velika motivacija da se okrenu sportu i aktivnostima.

-Imali smo potrebu svima koji su najbolji mogući promotori grada Velike Gorice, ali i našeg Turopolja, reći jednu zahvalu i simbolično ih nagraditi, kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Dino Bošnjak daleko prednjači kada je atletika u pitanju, a gradonačelnik je kazao kako njegovi rezultati najbolje pokazuju koliko truda svakodnevno ulaže u sport i vlastito napredovanje.

-Kada su uzori u sportskom pogledu sve potrebitiji, djeca su sve više za računalima, a izazovi u vidu poroka su sve veći i kada barem jedno dijete natjeraš da se bavi sportom, već tada si puno napravio, poručuje gradonačelnik uspješnom sportašu Dini dodajući kako želi da ovakvi uspjesi budu čim više prikazivani i eksponirani jer će jedino tako motivacija mladih biti veća.

-Osobno me fascinira kada netko skine sam svoj rekord jer to pokazuje da nije prestao napredovati i da ostvaruje svoje maksimume, govori Ačkar i ističe kako vjeruje da ćemo sljedeće godine slušati o još boljim rezultatima koje će Dino ostvariti.

Dino Bošnjak također je rekao kako je zadovoljan svojim rezultatima i cijelom godinom u globalu.

-Sljedeće godine bi sigurno trebao pasti još jedan rekord jer sam već ove godine bio blizu tome. Evo i jučer smo ciljali na državni rekord, ali nije ispalo kako smo zamislili, govori Dino ukazujući na to kako, unatoč napornom radu i trudu, rezultati ne “padaju s neba” i malo teže dolaze.

Dinin otac, Damir Bošnjak, govori nam kako se dosegao nivo koji, ako ne bude išao još više, neće zadovoljavati, najavivši time još bolje rezultate mladog atletičara Dine.

-Bitno je, za drugu godinu kada je Svjetsko prvenstvo, a za dvije godine kada su Olimpijske igre, Dinu pripremiti i napraviti takvog sportaša da sljedeće godine sruši minimalno tri hrvatska rekorda kako bi bio spreman za Olimpijske igre, govori otac.

Inače, Dino je nedavno obranio naslove prvaka Hrvatske i to u dvije discipline – na 3000m i 5000m. Uz to je postavio i rekord prvenstva u obje discipline s vremenima 7:55.98 i 14:22.01.

Objava Gradonačelnik podržao atletičara Dinu Bošnjaku “Osobno sam fasciniran time što sam rušiš svoje rekorde” pojavila se prvi puta na V'Gradu.