Prijava

Vaša prijava

DVD Kurilovec proslavio 110. godišnjicu osnutka

['dvd', 'kurilovec', 'obljetnica', 'vatrogasci']

Vatrogasci Kurilovca, gradske četvrti Velike Gorice, proslavili su 110. godišnjicu svoga društva. Osnovano kao vatrogasno društvo Zemljišne zajednice Plemenite opčine Turopoljske, društvo danas ima 110 članova, isto koliko i godina.

Foto: Dražen Kopač

„Za nas je ovo veliki jubilej, u 110 godina društva utkano je puno rada, znoja i tolerancije, a ponajviše ljubavi prema vatrogastvu. Može li biti veće plaće od ispunjenog srca kada se pomogne čovjeku u nevolji?! Naš rad nema cijene, ima samo veliko srce koje kuca za vatrogastvo“, rekla je predsjednica društva Višnja Jančić.

U ime Zagrebačke županije proslavi je prisustvovao zamjenik župana Ervin Kolarec. Čestitao je vatrogascima na hrabrosti i požrtvovnosti i svemu što čine da pomognu osobama u nevolji.

„Vi ste snaga!“, poručio je Kolarec. Rekao je da Županija redovito pomaže projekte i programe vatrogasaca, tako je i DVD-u Kurilovec financijski pomogla prilikom nabave navalnoga vozila, a pomoći će, obećao je Kolarec, i uređenje kuhinje vatrogasnoga doma.

Foto: Dražen Kopač

U ime VZ Zagrebačke županije jubilej vatrogascima Kurilovca čestitao je županijski vatrogasni zapovjednik Boris Fabijančić.

 

Izvor: Zagrebačka županija

Objava DVD Kurilovec proslavio 110. godišnjicu osnutka pojavila se prvi puta na V'Gradu.