Prijava

Vaša prijava

JŽNL, 5. kolo: Lomnica, Mladost, Turopoljac i Polet u pobjedničkom raspoloženju

['jžnl', 'klas', 'kupa', 'lomnica', 'meštrica', 'mladost', 'nogomet', 'Polet', 'Turopoljac']

Srijeda, vjetrovita, ali topla, bila je dan za odigravanje 5. kola u JŽNL. I u ovom kolu međusobno su igrala 4 turopoljska kluba, u Buševcu su se susreli Polet i Meštrica, a u Kučama domaći Turopoljac i Kupa iz Pokupskog. A rezultati:

Lomnica – Zrinski 5:1

Lomnica je kod kuće dočekala goste iz Farkaševca Samoborskog i već u uvodu u utakmicu, u 18. minuti Josip Grdenić trasira put prema pobjedi, a u prvom dijelu strijelci su još i Hrvoje Skupnjak te Ivan Havliček koji su i u drugom dijelu postigli po jedan pogodak. Nakon vodstva 5:0, i gosti su uspjeli postići pogodak, ali to je bilo sve od njih. Lomnica nastavlja svoj odličan niz od 5 pobjeda i nastavlja “mrtvu utrku” sa ekipom Jaske Vinogradara, sa po 15 bodova.

Rakov Potok – Mladost 2:3

Mladost iz Obrezine nastavlja svoju pobjedničku seriju koja je došla do brojke 4. Ovaj puta slavili su na gostovanju u Rakovom Potoku. Kapetan Marijo Tadić već u 6. minuti iz kaznenog udarca dovodi Žute u vodstvo kojeg povećava golom iz igre u 19. minuti. No, Krunoslav Všetečka, igrač Rakovog Potoka uzvraća sa svoja dva pogotka i dovodi utakmicu u egal, ali onda sve u 73. minuti rješava Marko Ivančić pogotkom za konačnih 3:2 za Mladost. Treće mjesto sa 3 boda zaostatka za vodećim dvojcem.

Turopoljac – Kupa 1:0

Utakmica u Kučama bez prevelike ljepote, ali sa 5-6 prilika i jednom pogođenom gredom domaćina u prvom dijelu, riješena je tek nakon sat igre pogotkom Brune Ivančića nakon slobodnog udarca i gužve pred vratima Sečenja. I nakon toga domaći su imali nekoliko ozbiljnih prilika, ali izgleda da danas nije bio njihov dan. Gosti su se i ovaj puta pokazali kao čvrsta, borbena i uporna ekipa, ali više od časnog poraza ovaj puta nisu mogli. Turopoljcu je to treća pobjeda u nizu i trenutno drži 4. poziciju na tablici.

Polet – Meštrica 3:1

Još jedan turopoljski derbi, na Zvrniku je gostovala Meštrica. I povela pogotkom Tomislava Janječića nakon pola sata igre. No, u drugom dijelu domaći najprije izjednačuju pogotkom Marka Župetića u 49. minuti, da bi u zadnjih 10 minuta Zvonimir Matušin i Ivan Zagorec svojim pogocima zapečatili sudbinu Meštrice i osigurali 3 boda na kontu Poleta i sa 9 priključak vodećem kvartetu.

Bregana – Klas 3:0

Klas je nastavio svoju negativnu seriju i nakon prvog kola i boda iz Kuča doživio je 4 poraza. Ovaj puta gostovali su u Bregani i odolijevali preko sat vremena domaćinu, da bi u zadnjih 25 minuta primili 3 pogotka i ostali pri dnu poretka, na 15. poziciji.

Fotografije: NK Lomnica, NK Turopoljac, HRnogomet

Objava JŽNL, 5. kolo: Lomnica, Mladost, Turopoljac i Polet u pobjedničkom raspoloženju pojavila se prvi puta na V'Gradu.