Prijava

Vaša prijava

‘Tipkanje’ i alkohol, dva najveća neprijatelja za volanom tijekom ovog vikenda

['policija', 'pp vg', 'vikend akcija']

Ovog vikenda, od 16. do 19. rujna, na području policijske postaje Velika Gorica provedena je još jedna akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ prilikom koje je utvrđeno 17 ciljanih prekršaja.

Najviše vozača, njih desetero, ovog vikenda, kažnjeno je zbog prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a potom još šest zbog vožnje pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja na samostalno upravljanje.

-Također je utvrđeno 13 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 30 prometnih prekršaja, dodaju iz velikogoričke policije.

Najveća koncetracija alkohola zabilježena je kod 58-godišnjaka u Ulici Vladimira Vidrića. 

-U petak u 22,00 sati, muškarac starosti 58 godina, upravljao je osobnim automobilom kolnikom ulice Vladimira Vidrića u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr.7 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,59 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,00/kg. Isti je naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati i protiv istog je podignut Optužni prijedlog redovnim putem, navode iz policije.

Tijekom vikenda dogodilo se i četiri prometne nesreće od kojih je jedna bila s ozlijeđenom osobom koja je zadobila ozlijede lakšeg tipa.

 

Objava ‘Tipkanje’ i alkohol, dva najveća neprijatelja za volanom tijekom ovog vikenda pojavila se prvi puta na V'Gradu.