Prijava

Vaša prijava

“Disali smo kao jedno” Zakon Šutnje zapalio Udarnik, a za Doriana prikupljeno 13 tisuća kuna

['Buvljakuše', 'dorian puceković', 'Humanitarna akcija', 'koncert', 'zakon šutnje']

Veliki rođendanski koncert benda Zakon Šutnje, u subotu na Udarniku, okupio je oko 600 Velikogoričana koji su, unatoč niskim temperaturama i nepovoljnim vremenskim uvjetima, neumorno plesali, pjevali i veselili se povodom okruglih 30 godina postajanja benda.

Sama proslava rođendana bio je dovoljno dobar povod za dolazak na koncert, no brojni Velikogoričani došli su i kako bi svojom kupnjom ulaznice donirali za malenog Doriana Pucekovića (4) iz Kuča za kojeg je, uz dio prihoda od ulaznica i humanitarne tombole, prikupljeno 13 tisuća kuna!

Nakon odličnog vikenda i punih pet sati užarene atmosfere prikupili smo dojmove benda i Buvljakuša koje su bile u suorganizaciji koncerta.

-Bilo je puno iznenađenja! Od nenajavljenog cateringa s arsenalom cuge i klope kojeg nam je donio naš prijatelj Ćorluka, pa sve do rođendanskih torti naših dragih supruga. No tu su i naše Buvljakuše koje su se, uz sve ostalo, pobrinule za zakusku i deserte, govori nam Damir Sever iz benda dodajući kako su Tamburaški sastav Harmonija i Crvena jabuka koji su posebno začinili večer i održali vrhunsku atmosferu.

Već užarenu atmosferu dodatno su zapalile Jane kao gosti iznenađenja

-Jučer smo primali pozive sa svih strana da se dugo nisu tako opustili i zabavili, a vjerujte mi, mi smo još i više. Bilo je prekrasno iskustvo kada je devet žena iz ansambla Jane s nama otpjevalo Lipe cvatu i Đurđevdan, što je bilo jedno od iznenađenja večer, govori nam Damir i dodaje kako je još jedno veliko iznenađenje uslijedilo pri kraju koncerta kada su predstavili svojeg novog članak, Tomislava Fulira koji svira harmoniku i klavijature, a k tome je i vokal.

Ono što ipak malo žalosti slavljenike je to što je propalo posebno iznenađenje u sklopu kojeg je na Udarnik trebalo doći čak 600 bikera s ciljem da se Doriana dodatno razveseli, no to nije bilo moguće zbog kiše koja je neprestano padala puna dva dana.

-Na kraju balade kad podvučemo crtu i sve sagledamo sa strane bio je to jedan od najljepših nastupa u naših 30 godina postojanja! Želimo se zahvaliti svima od srca koji su na bilo koji način sudjelovali u toj predivnoj manifestaciji, zaključuju iz Zakona Šutnje posebno se zahvaljujući svima.

Razgovarali smo i s Buvljakušama koje su se posebno pobrinule da humanitarna nota ovog koncerta što više dođe do izražaja.

-Jedno predivno iskustvo jer smo od samog početka zaista ‘kliknuli’ i nadam se da ćemo nastaviti ovu predivnu suradnju s članovima benda. Disali smo kao jedno. Nije nedostajalo ni adrenalina ni emocija, jedino što nam je kiša malo pokvarila planove jer mnogi nisu mogli doći, govori nam Gordana ispred Buvljakuša.

Na koncertu je bila i mala zvijezda Dorian sa svojom obitelji, a osim predivnog ostvarenog cilja, prikupljanja za Doriana u sklopu rođendanskog koncerta, rodila su se i brojna prijateljstva.

Uz dio prihoda od prodaje ulaznica, od humanitarne tombole za mališana prikupljeno je oko 13 tisuća kuna, a iz Buvljakuša još jednom podsjećaju kako se novac i dalje prikuplja uplatom na njihov račun HU Buvljakuše: HR0824840081135117097, s naznakom u opisu plaćanja ‘Za Doriana Pucekovića.

Nastavlja se prikupljanje za malog Doriana iz Kuča

-Sljedeća stanica je Gastro Turopolja gdje ćemo i dalje prikupljati za našeg malog Doriana iz Kuča, a do tada svi voljni pomoći mogu svoje uplate vršiti na račun naše udruge, no prije svega, želim sve pozvati da nam se pridruže i posjete nas na Gastru, poručuju Buvljakuše.

Zajedno s članovima Benda i Dorianovom obitelji, Buvljakuše šalju veliku zahvalu svima koji su došli na koncert i učinili tu večer posebnom

-Neka vam ta večer bude podsjetnik da uživate u malim stvarima i trenutcima, pjevate iz svega glasa omiljenu pjesmu a spavanje zamijenite pričom i druženjem. S osmijehom krenete u svaki novi dan, budete uporni i ponovite ” JA TO ŽELIM ” sve dok se vaše želje ne ostvare baš onako kako to svaki dan radi i naš Dorian, poručuju organizatori i svi koji su oplemenili taj predivan događaj.

Objava “Disali smo kao jedno” Zakon Šutnje zapalio Udarnik, a za Doriana prikupljeno 13 tisuća kuna pojavila se prvi puta na V'Gradu.