Prijava

Vaša prijava

FOTO Kroz par mjeseci Muzej Turopolja imat će novi Interpretacijski centar

['interpretacijski centar', 'muzej turopolja']

Radove na Interpetacijskom centru Muzeja Turopolja jutros je, sa suradnicima, obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar najavljujući svršetak radova koji bi mogli biti početkom prosinca ove godine.

-Do sada su najteži i najopsežniji radovi obavljeni. Ovdje je riječ o investiciji od 9,7 milijuna kuna od čega je 8,3 milijuna kuna osigurano iz sredstava Europske unije. Interpretacijskim centrom Muzeja Turopolja, osim eksponata koji će se moći ostavljati u prizemlju i podrumu, ovdje će biti radionice čuvanja turopoljske baštine, materijalne i nematerijalne, te razne igraonice, kazao je gradonačelnik i dodao kako će se ovdje čuvati baština turopoljskog hrasta, odnosno kako će se ovdje čuvati tradicija i sve ono što su i kako su naši stari radili, govori Ačkar.

Interpretacijski centar će sadržavati muzejski depo u koji će se pohraniti građa Muzeja Turopolja, a uz to novoizgrađeni prostor će imati multifunkcionalnu dvoranu, prostor za pedagošku i andragošku muzejsku djelatnost, lift te uredske prostore za djelatnike Muzeja Turopolja.

U staroj zgradi muzeja tako će se napraviti prostora za novi sadržaj.

Objava FOTO Kroz par mjeseci Muzej Turopolja imat će novi Interpretacijski centar pojavila se prvi puta na V'Gradu.