Prijava

Vaša prijava

FOTO Via Vino u bajkovitoj Lugarnici Čardak okupio brojne ljubitelje vina i crnih tartufa

['ivana alilović', 'turistička zajednica zagrebačke županija', 'turopolje', 'turopoljski lug', 'via vino', 'zagrebačka županija']

Za posljednji dan manifestacije Via Vino odabrana je predivna Lugarnica Čardak skrivena u bajkovitom šumskom ambijentu Turopoljskog luga. Brojni ljubitelji vina i tartufa došli su večeras u Turopolje kako degustirali vrhunska vina, crne tartufe, pesto od cijenjenih gljiva, kremu od buče, domaću paštu, ali i gastronomske delicije naše turopoljske svinje.

Turistička zajednice Zagrebačke županije ovom manifestacijom na naša područja dovela je nekoliko vinskih stručnjaka s područja Turopolja koji su predstavili svoja vina i delikatese.

-Iznimno sam ponosna što završavamo ovaj festival i manifestaciju baš ovdje, u Lugarnici Čardak. Želja je bila pokazati svima da pola sata od samog Zagreba imamo jednu predivnu priču- zelenilo, održivost, s jednim daškom luksuza našeg tartufa u Turopoljskom lugu, poručuje Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Grada Velike Gorice, dodao je kako je iznimno sretan zbog prekrasne manifestacije koja je svoju završnicu, u punom glamuru, dobila upravo u našem bajkovitom kraju.

Maja Toth, direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice, također je zahvalila svim posjetiteljima i poželjela im dobrodošlicu u Veliku Goricu i prekrasan kraja Turopoljskog luga.

-Nadam se da ćemo se imati priliku češće družiti na ovom području i podržati bogatu tradiciju koju posjeduje turopoljski kraj.

Župan Plemenite Opčine Turopoljske Juraj Odrčić ovom prilikom istaknuo je koliko je veza između čovjeka i Turopoljskog luga jaka podsjetivši kako naziv grada Velike Gorice dolazi od značenja velika šuma.

-Ta velika šuma je šuma u kojoj se mi sada nalazimo i nekada se ona kroz povijest prostirala sve do rubnog dijela Velike Gorice, odnosno do jezera Čiča, govori Odrčić.

Uz ukusnu hranu i jednako toliko dobro vino dobro je ‘sjela’ projekcija filma “Još jedna runda” koja je u potpunosti zaokružila predivnu romantičnu večer. No glavna atrakcija događaja ipak je bila potraga za tartufima koje je među publikom tražio pas Kali. Sretni dobitnici ispod čijih bala sijena su se nalazili tartufi dobili su priliku odnijeti tartuf doma i isprobati ga kao pravu gurmansku deliciju.

 

 

 

Objava FOTO Via Vino u bajkovitoj Lugarnici Čardak okupio brojne ljubitelje vina i crnih tartufa pojavila se prvi puta na V'Gradu.