Prijava

Vaša prijava

FOTO: Pobjeda humanosti i Mladosti u Kučama

['dorian puceković', 'jžnl', 'mladost', 'nogomet', 'Turopoljac']

Utakmica 7. kola JŽNL između domaćeg Turopoljca i gostiju iz Obrezine privukla je u Kneje preko 200 gledatelja, jednim dijelom zbog dobrih rezultata obiju ekipa u dosadašnjem dijelu prvenstva, a drugim dijelom zbog humanitarnog karaktera utakmice, odnosno prikupljanja sredstava za Doriana Pucekovića, dječaka iz Kuča koji boluje od spinalne atrofije mišića. Činilo se da je navijača iz Obrezine više nego domaćih, ili su samo bili glasniji. No, bez obzira čijih navijača je bilo više ili manje, najvažnije je da se dragovoljnim prilozima prikupilo 12.270,00 kn za pomoć malom Dorianu. Igrači i treneri obiju ekipa sakupili su sredstva za malog Doriana, a i navijači i ostali posjetitelji pokazali su veliko, plemenito srce. Uprava Turopoljca, ali i Dorianovi roditelji Ines i Josip ovim putem zahvaljuju se svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji i prikupili ovoliko sredstava.

A prije utakmice svi igrači fotografirali su se zajedno sa Dorianom i njegovim roditeljima, za uspomenu na ovu akciju.

Treneri Žitnik i Župetić su na teren poslali najbolje moguće postave, a što zbog žutih kartona što zbog bolesti, gostima iz Obrezine nedostajalo je nekoliko igrača. Ali, to ih nije spriječilo da Bedeković već u 3. minuti pobjegne obrani domaćina po lijevoj strani i puca iz trka u suprotni kut domaćeg vratara Eremije, ali vratar dobro brani.

Zeleni iz Kuča uzvraćaju najprije dobrim udarcem Čaića sa 25 m, malo iznad vratnice, te prilikom Hercigonje koji nakon prodora po lijevoj strani odlično puca desnom nogom, ali bez uspjeha. A onda šok za domaće igrače i navijače – na jednu dubinsku loptu ubačenu prema vratima domaćina mladi vratar Eremija nije najbolje reagirao i do lopte je došao Marijo Tadić koji je uspijeva gurnuti prema Leonu Jakiju koji nema milosti prema svom bivšem klubu i dovodi sadašnji klub u vodstvo. Gosti vode 1:0!

Domaći su nakon toga bili malo poljuljani u svojim nastojanjima, pa su tek u 26. minuti imali izgledan slobodni udarac sa 17 m, ali Horvat pogađa živi zid, a odbijenu loptu šalje pored vrata. Bio je tu i pokušaj Sarafa sa nekih 25 m, ali vratar Tomić i to brani. A u 31. minuti, Josip Tadić lijevi bočni Mladosti iz Obrezine dobiva drugi, isključujući žuti karton i gosti ostaju s igračem manje. Ali, unatoč brojčanoj nadmoći u zadnjih 15 minuta prvog dijela samo jedna prilika domaćina, kada je Hercigonja išao sam na vratara, koji mu je opet obranio udarac.

U drugom dijelu igrači Turopoljca i dalje nisu pronašli načina kako otvoriti čvrstu obranu gostiju. Svi njihovi pokušaji ubacivanja visokih lopti u kazneni prostor bili su lak plijen Bubala i Kosa, potpomognutih Smajićem, ali i bočnim igračima gostiju. Tek u 67. minuti nakon jednog ubačaja s lijeve strane domaćeg napada, kapetan Turopoljca, Mislav Čunčić glavom poravnava rezultat. Svi ostali pokušaji završavali su ili u bloku gostiju ili u kornerima, ali prave opasnosti za Tomića nije bilo. Stihijski pokušaji napada domaćih nisu dali ploda, ali je zato jedna brza kontra gostujućih igrača izbacila Marka Ivančića u priliku kada se othrvao domaćoj obrani i rutinirano svladao mladog Eremiju. U preostalih 12 minuta igre nije se dogodilo ništa značajno ni na jednoj ni na drugoj strani, tako da su gosti mogli početi svoje slavlje nakon vrijedne pobjede kojom su se popeli na drugo mjesto u poretku.

Utakmica je bila živa i borbena, sudac Čužić podijelio je po tri žuta kartona igračima jedne i druge ekipe, dok su k tome još i Josip Tadić te trener gostiju Župetić dobili po dva žuta kartona. Na kraju, potpuno zaslužena pobjeda gostiju iz Obrezine koji su se odlično branili i opasno prijetili kontrama, na što igrači Turopoljca nisu našli rješenja. Statistika kaže da su domaći uputili 11 udaraca prema vratima gostiju, od toga 7 u okvir, dok su gosti uputili 5 udaraca, svih 5 u okvir vrata. I u kornerima su domaći bili nadmoćniji, sedam prema četiri. Vratar Turopoljca, Eremija imao je 3 obrane, dok je vratar gostiju obranio 4 udarca domaćih napadača. No, krajnji rezultat je 2:1 za goste, kojima je odlično pripremljeni grah imao puno bolji okus nego igračima domaćina. Razumljivo!

Jedinstvena županijska nogometna liga, 7. kolo

NK Turopoljac – NK Mladost 1:2 (0:1)

Kuče, igralište u Knejama. Nedjelja, 25.09.2022. godine u 16:30 sati. Gledatelja 200. Vrijeme oblačno, teren odlično pripremljen za igru.

Glavni sudac: Ivan Čužić (Velika Gorica). Pomoćnici: Danijel Zgurić (Kravarsko), Ivan Smolčić (Odranski Obrež).

Strijelci: 0:1 – Leon Jaki (12), 1:1 – Mislav Čunčić (67), 1:2 – Marko Ivančić (78).

NK Turopoljac: Eremija, Hren (od 73. Domić), Čunčić (C), Ivančić, Hadžiabdić, Čaić, Horvat, Šestok, Saraf, Šutalo (od 24. Lucin), Hercigonja.

Trener: Stiven Žitnik

NK Mladost: Tomić, Josip Tadić, Marijo Tadić (C), Bubalo, Kos, Smajić, Bedeković (od 75. Ćurić), Ivančić, Borković, Jaki (od 46. Grdić), Crepulja (od 90. Kovačić).

Trener: Romano Župetić

Crveni kartoni: Josip Tadić (31 – dva žuta), Romano Župetić (70 – dva žuta).

Igrač utakmice: Marko Ivančić (Mladost)

Objava FOTO: Pobjeda humanosti i Mladosti u Kučama pojavila se prvi puta na V'Gradu.