Prijava

Vaša prijava

Vikend pun prometnih prekršaja! Rekorder napuhao 2,23 u Markuševcu Turopoljskom

['nadzor prometa', 'policija', 'pp velika gorica']

Tijekom vikend akcije „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, u vremenu od 23. do 26. rujna, na području našeg grada utvrđeno je nešto više prekršaja u odnosu na prethodi vikend.

Dok je prošlog vikenda najveći problem kod vozača bio mobitel i njegova uporaba tijekom vožnje, ovog vikenda najviše vozača, njih sedmero, kažnjeno je zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Drugih pet vozača kažnjeno je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, četvero zbog nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te dvoje zbog upravljanja vozilom prije stjecanja na samostalno upravljanje.

Također je utvrđeno 27 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 45 prometnih prekršaja. Također, uz povećan broj prometnih prekršaja, dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Ovog vikenda najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 42-godišnjaka u subotu, 24. rujna, u 22 sata kada je zaustavljen u Turopoljskom Markuševcu, u Ulici Peršinovec.

-Nadzorom kod raskrižja sa Ulicom Stari put utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,23 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,00/kg. Isti je naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati i protiv istog je podignut Optužni prijedlog redovnim putem, navodi tako gorička policija.

 

 

Objava Vikend pun prometnih prekršaja! Rekorder napuhao 2,23 u Markuševcu Turopoljskom pojavila se prvi puta na V'Gradu.