Prijava

Vaša prijava

‘Kako je danas biti dijete?’ Dječji tjedan u Velikoj Gorici obilježit će brojna događanja

['Dječji tjedan', 'veliak gorica']

Ovogodišnji Dječji tjedan Grada Velike Gorice, koji će trajati od 3. do 8. listopada, dat će nam odgovore na jedno, na prvu jednostavno, ali zapravo kompleksno pitanje- kako je danas biti dijete? Brojni velikogorički vrtići, škole i Centri za djecu osmislili su različite aktivnosti koje će posredno ili neposredno odgovoriti na ovo pitanje.

Bit će organizirano mnoštvo radionica, igraonica, rasprava, igara, filmova, predstava i razgovora. Pričat će se o tome kako je danas biti dijete, što djecu u današnje vrijeme veseli, koji su izazovi s kojima se susreću u odrastanju, što ih zanima, što je dobro i pozitivno, a što bi rado mijenjali.

Raspored dječjeg tjedna počinje već u ponedjeljak, 3. listopada u Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica, u 10 sati, kada će se održati promocija slikovnice I JA SAM DIJETE autorice Mirande Kokotović. Povodom toga za sve nove članove osiguran je besplatan upis.

Nadalje, u 12 sati, u Centaru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, otvara se izložba dječjih radova.

Za kraj dana, od 17 do 19 sati u dvorani Galženice počinje predstavljanje Priručnika Razvojni putokaz djeteta, autorice Lane Kihas i Petre Gotal.

 

U utorak,  s početkom u 11 sati u Dvorana Galženica otvara svoja vrata gdje će biti svečana Dječja sjednica Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnikom!

U Dvorani Galženica, u srijedu, od 13 do 14 sati bit će i tribina: Kako je danas biti dijete? Moderira ju Sanda Puljiz Vidović.

U četvrtak slavimo 11. rođendan Dječjeg vrtića Žirek, a u petak su sve škole bez zvona, dok se u vrtićima obilježava Sportski dan.

Posljednji dan, u subotu, u Šćitarjevu od 9 do 17 sati održat će se Jesenske igre poletaraca i Memorijal „Nitko da ne dođe, do prijatelj drag“.

Sudjeluje oko 350 članova iz izviđačkih udruga s područja središnje Hrvatske. Pomoć u provedbi aktivnosti turopoljskim skautima pružit će Osnovna škola Šćitarjevo, uz sudjelovanje Arheološkog muzeja u Zagrebu te drugih lokalnih i izviđačkih udruga. Uz igre za poletarce i vučiće te povijesnu šetnju arheološkim nalazištem rimskog naselja Andautonija, za one malo starije izviđače bit će organizirano natjecanje u dizanju šatora, orijentaciji pomoću kompasa, signaliziranju zastavicama i morzeovim znakovima, paljenju vatre i pružanju prve pomoći. Organizator događaja je Turopoljska udruga skauta „Tur“.

 

Počinju i gradski preventivni programi u školama:

Thearto predstava “NASILJE – za nasilje nema opravdanja!” i Program Pametno s pametnim telefonima Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu

Objava ‘Kako je danas biti dijete?’ Dječji tjedan u Velikoj Gorici obilježit će brojna događanja pojavila se prvi puta na V'Gradu.