Prijava

Vaša prijava

“Učimo od Rimljana igrama… i igrama i igračkama” Dani EU baštine sele se u Andautoniju

['andautonija', 'arheološki park', 'dani eu baštine', 'Dani europske baštine u Velikoj Gorici', 'ščitarjevo']

Dani europske baštine sele se iz centra Velike Gorice u Šćitarjevo, u Arheološkogi park Andautoni­ja, gdje se, u nedjelju, 2. listopada, organiziraju Dani otvorenih vrata s temom “Učimo od Rimljana… i igrama i igračkama”.
Povodom manifestacije, svi posjetitelji moći će se potpuno besplatno dobro educirati, a pritom i zabaviti. Uz razgledavanje lokaliteta, bit će tu i izložba ‘Mirisi u rimskom gradu Andautoniji’, a u pripremi su i zanimljive radionice i igraonice za one najmlađe.
Kako objavljuje Ministarstvo kulture i medija, s ciljem da mlade educiramo na što kvalitetniji način, u sklopu radionica izrađivat će se igračke od recikliranog materijala te će se posjetitelji upoznati s raznim igrama popularnim u rimsko vrijeme.
Nakon toga slijedi i mali sajam razmjene rabljenih igračaka! Podsjetimo, program je besplatan, a svoja vrat za posjetitelje Arheološki park ostavit će otvorena sve do 1.studenoga 2022. godine.

Objava “Učimo od Rimljana igrama… i igrama i igračkama” Dani EU baštine sele se u Andautoniju pojavila se prvi puta na V'Gradu.