Prijava

Vaša prijava

Đurđa Dehin uz Velikogoričanke “Svaka rano otkrivena bolest uspješno se liječi”

['dan ružičaste vrpce']

Svake prve subote u listopadu obilježava se Dan ružičaste vrpce s ciljem poticanja svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Već 23. po redu Dan ružičaste vrpce obilježava se od jutros i u Velikoj Gorici gdje su članice Udruge edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije okupile brojne Velikogoričane te, u ružičastim majicama i ispod ružičastih kišobrana, prošetale do Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

Predsjednica udruge Đurđa Dehin kazala nam je kako, kao i svake godine, danas podižemo svijest o borbi protiv raka dojke.

-Već 18 godina za redom se ovaj dan, uz bogat program, obilježava na području grada Velike Gorice. Nedavno smo imali jednu prezentaciju u Svetoj Nedjelji koja je odlično bila organizirana, a danas ovdje nastojimo potaknuti žene da se svakog mjeseca odvaže napraviti samopregled dojke jer svaka rano otkrivena bolest uspješno se liječi, govori nam Dehin.

Dodala je kako je ponos udruge to što aktivno djeluju i potiču brojne žene na oprez. Osim mnogih žena, educiraju i mlade djevojke u srednjim školama kako bi usvojile naviku samopregleda.

-Udruga svoje programe provodi kvalitetno od samog početka, a da nije tako, ne bismo ovdje bili uz vas punih 22 godine koliko djelujemo, poručuje predsjednica Udruge edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije Đurđa Dehin.

Potporu radu udruge pruža i Zagrebačka županija koja je tijekom ove godine za Udrugu edukacijom protiv raka dojke izdvojila 65 tisuća kuna.

Objava Đurđa Dehin uz Velikogoričanke “Svaka rano otkrivena bolest uspješno se liječi” pojavila se prvi puta na V'Gradu.