Prijava

Vaša prijava

FOTO Održana redovna godišnja koordinacija Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice

['vatrogasci', 'vatrogasna zajednica']

Jutros je održana redovna godišnja koordinacija Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice te analiza trenutnog stanja, a ujedno i priprema za sljedeću godinu kako bi naši vatrogasci, koji su tu uvijek za nas, na ‘prvoj liniji’, bili spremni na nove izazove.

Prvi vatrogasac Grada je Gradonačelnik koji svoje ovlasti prenosi dijelom na zamjenika gradonačelnika, a dijelom na zapovjednika VZG Velika Gorica koji je odgovoran po Zakonu za osposobljenost, opremljenost i organiziranost cijele vatrogasne zajednice. Tim povodom, redovnoj godišnjoj koordinaciji bio je, uz suradnike, nazočan i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je poručio:

-Vatrogasci su se dokazali kao stožerna snaga Grada u svim kriznim situacijama, poplavama, pandemiji, potresima, govori gradonačelnik Ačkar.

Krešimir Ačkar

U gradu Velika Gorica trenutno je ustrojena Vatrogasna zajednica grada u koju se udružuje javna vatrogasna postrojba sa 28 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice aktivno vodi brigu o potrebama svojih članova, što uključuje i materijalnu i financijsku brigu, te je posrednik za njihove zahtjeve i potrebe prema VZZŽ i HVZ-u.

 

Objava FOTO Održana redovna godišnja koordinacija Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice pojavila se prvi puta na V'Gradu.