Prijava

Vaša prijava

1. Velikogorički salon u Galeriji Galženica

['dani europske baštine', 'galerija', 'Galženica', 'izložba', 'velikogorički salon']

U petak, 7. listopada u 19 sati u Galeriji Galženica u Velikoj Gorici, bit će otvorena skupna izložba ”1. Velikogorički salon: Mapiranje lokalne scene”. Autorica koncepcije i začetnica projekta je Antonia Vodanović, voditeljica Galerije Galženica, a kustosice i selektorice izložbe su povjesničarke umjetnosti Antonia Vodanović i Tea Gudek Šnajdar. Izložba će se moći razgledati do 17. studenoga.

Cilj projekta bio je ”mapirati” akademske umjetnike/ce s ovog geografskog područja, bez obzira na dob, spol i medij djelovanja, odnosno umjetnike/ce, koji su podrijetlom, trenutnim životom i radom, i/ili ranijim životom i djelovanjem vezani za područje Velike Gorice. Na ovaj način nastavljena su ranija nastojanja Galerije Galženica da prezentira kvalitetne velikogoričke umjetnike, u sredini u kojoj djeluju, ali i pružena je prilika mladim (ne)afirmiranim akademskim umjetnicima, kao i studentima s ovog područja da predstave svoj rad, stvarajući na taj način platformu za njihov daljnji rad, istraživanje i prezentaciju.

Pokretanje 1. Velikogoričkog salona za cilj ima potaknuti razvoj, jačanje, formiranje i unaprjeđenja profesionalne lokalne likovne scene, nastojeći stvoriti povezanu ”mrežu umjetnika_ca” koji će djelovati u sinergiji, otvarati bitna društvena pitanja, uspostaviti dijalog i međusobnu interakciju.

Selektorice izložbe su za prvo izdanje Velikogoričkog salona odabrale sljedećeg/u 21 autora/icu: Dubravka Rakoci, Ljiljana Mihaljević, Marijana Stanić, Nevenka Arbanas, Mladen Mikulin, Matej Vuković, Mate Lovrić, Ivica Šiško, Duje Šuvar, Aleksandar Bezinović, Marija Lovrić, Ana Katulić / Irena Boćkai, Hana Hanak, Željka Cupek, Vinka Gašparuš, Tanja Cvetko, Mirna Savić, Lucija Oroz, Barbara Bjeliš, dok u studentskoj sekciji izlažu studentice s ALU i ADU u Zagrebu, Tara Stanić i Sara Pukanić.

Program otvorenja:

19:00 Svečano otvorenje izložbe ”1. Velikogorički salon: Mapiranje lokalne scene”

19:00 – 20:00 Eat art performans ”Neobnovljivi”, autorice: Ana Katulić i Irena Boćkai

20:00 – 21:00 Koncert elektroničkog dvojca Cura i dečko – ”Ivanesa”

 

Ivanesa je novi projekt elektroničkog dvojca “Cura i dečko”, fokusiran na ekspresiju života udvoje kroz medij glasa i klasične gitare. Na 1. Velikogoričkom salonu ovaj će dvojac pomoću etno pjesama izvedenih na elektro deviceovima, te vlastitih autorskih pjesama tematike ljudskog stanja, ceremonijalno otvoriti i novo poglavlje svog šestogodišnjeg projekta.

Program se odvija u okviru godišnjeg izložbenog programa Galerije Galženica i manifestacije Dana europske baštine u Velikoj Gorici 2022. godine čija je ovogodišnja tema održivost baštine.

Objava 1. Velikogorički salon u Galeriji Galženica pojavila se prvi puta na V'Gradu.