Prijava

Vaša prijava

FOTO: Turopoljac poražen i u trećoj utakmici u nizu

['jžnl', 'nogomet', 'Turopoljac']

Lijepo nedjeljno jesensko poslijepodne u Knejama nije završilo prema nadanjima domaćina, gost iz Zdenaca Brdovečkih odigrao je dobru utakmicu i odnio sva tri boda kući.

Nakon dosta dugog vremena, teren u Knejama nije bio onakav na kakvog smo navikli, obilne kiše zadnjih dana i odigravanje utakmica mladeži ostavile su traga na kvaliteti terena koji je na pojedinim mjestima bio razgažen i blatnjav.

A domaći su počeli već standardno – primitkom pogotka u početnom dijelu utakmice, već u 12. minuti kada je jedna lopta s desne strane napada gostiju izbijena od stopera Turopoljca, ali je do nje stigao mladi Tin Mirt i odličnim udarcem s nekih 15 m pogodio u desnu stranu vratara Zagorca, koji je danas bio na vratima. Veselje gostiju, koji su, to se vidjelo već od samog početka, ušli u utakmicu odlučno i čvrsto u obrani, markiranjem Šestoka i Horvata u veznom redu domaćina i opasnim napadima prema Zagorcu.

Domaći su se nekako oporavili od ovog početnog šoka i počeli napadati prema vratima gostiju, a dobru priliku imao je iz slobodnog udarca Hercigonja, kada je sa 18 m uputio loptu samo koji cm od lijeve vratnice Suljića. No, i gosti se ne daju, pa je tako u 23. minuti Domagoj Ladan ušao u kazneni prostor s desne strane, ali je pucao visoko preko vrata, na sreću domaćih. Premalo toga je pokazano u prvom dijelu da bi se probila obrana danas dobrih gostiju.

U drugi dio bolje ulaze igrači Turopoljca i nakon akcije agilnog Domića po desnoj strani, lopta dolazi do Hercigonje, koji ni ovog puta nije bio precizan. Prividna nadmoć domaćina u prvih 15 minuta drugog dijela nije donijela toliko željeno izjednačenje, iako je i Čunčić bio u prilici i pucao glavom nakon centaršuta Lucina, ali opet pored desne vratnice gostujućeg vratara. I onda, po već tko zna koji put viđen scenarij – u jeku napada domaćih, gosti koriste jednu kontru i Domagoj Ladan ulazi u kazneni prostor Turopoljca na desnoj strani i “mrtav-‘ladan” pogađa suprotnu malu mrežicu Zagorca za povećanje vodstva gostiju.

Domaći su i dalje pokušavali, ali ubačaji su bili ili prekratki ili predugi za napadače, a već spomenuti blatnjavi teren svakako je više odgovarao obrambenim igračima gostiiju nego napadačima domaćih. Tek pred sam kraj, jednu ubačenu loptu s desne strane Saraf uspijeva na drugoj vratnici nekako ugurati preko crte gostujućeg vratara za smanjenje vodstva gostiju, ali za više od toga nije bilo ni vremena ni raspoloženog pojedinca u zelenim redovima.

 

Još jedan razočaravajući poraz Turopoljca na domaćem terenu, sveukupno treći u nizu. Gosti su potpunosti “pročitali” igru domaćina i postavili se čvrsto i odlučno u obrani, gusto u srednjem redu te su prijetili kontrama. Trener gostiju Zlatko Koletić očito se dobro sjeća utakmica protiv Turopoljca još iz vremena dok je vodio ekipu Naftaša u JŽNL prošle sezone, kada ih je jedino Turopoljac uspio pobijediti dva puta, a ovoga puta uspio je pripremiti svoju ekipu i odnijeti sva tri boda prema Zdencima. Stoga je njegova radost poslije utakmice bila potpuno razumljiva, a pobjeda gostiju potpuno je zaslužena.

Turopoljac je ušao u negativnu seriju od tri poraza u nizu s kojima se njegovo lagano spuštanje prema sredini tablice nastavlja, a već u sljedećem kolu gostuju kod ove sezone jake i opasne Lomnice, nakon čega dočekuju lidera Jasku. Nadajmo se da će pronaći izlaz iz trenutne golgeterske i rezultatske krize…

JŽNL, 8. kolo

NK Turopoljac – NK Vatrogasac 1:2 (0:1)

Kuče, igralište u Knejama. Nedjelja, 02.10.2022. u 16:00 sati. Gledatelja 80. Vrijeme poluoblačno, toplo, teren blatnjav, težak za igru.

Glavni sudac: Martin List. Pomoćnici: Srećko Jantoljak i Anto Crnoja (svi iz Vrbovca).

Strijelci: 0:1 – Tin Mirt (12), 0:2 – Domagoj Ladan (63), 1:2 – Filip Saraf (87).

NK Turopoljac: Zagorac, Domić, Čunčić (C), Ivančić, Hadžiabdić, Hren (od 80. Markulin), Horvat, Šestok, Lucin, Šutalo (od 46. Saraf), Hercigonja (od 69. Gogić).

Trener: Stiven Žitnik

NK Vatrogasac: Suljić, Čirjak, Hanzir (od 46. Juroš), Filip Ladan, Ivan Đeno, Karamatić, Kulaš (od 46. Bubalo, od 83. Lenić), Šekrst (C), Zdravko Đeno (od 60. Dorinko), Mirt, Domagoj Ladan (od 89. Tursan).

Trener: Zlatko Koletić

Igrač utakmice: Tin Mirt (Vatrogasac)

Objava FOTO: Turopoljac poražen i u trećoj utakmici u nizu pojavila se prvi puta na V'Gradu.