Prijava

Vaša prijava

Danas je Svjetski dan učitelja! Hvala im na svakodnevnoj požrtvovnosti i strpljivosti

['škola', 'učitelji']

Prva učiteljica, omiljeni profesor, najbolja razrednica – osobe su čija imena pamtimo cijeli život. Danas je njihov dan – Svjetski dan učitelja. Svim učiteljicama i učiteljima, profesoricama i profesorima upućujemo najiskrenije čestitke i zahvale na svakodnevnoj požrtvovnosti, strpljivosti i ljubavi kojom prenose djeci svoja znanja i životna iskustva.

Svjetski dan učitelja obilježava se u više od 100 zemalja svijeta, a svoj doprinos daje i Zagrebačka županija koja od 2004. godine prigodno obilježava organizacijom svečanih susreta s učiteljima i nastavnicima koji odlaze u mirovinu.

Nakon dvije pandemijske godine, u kojima su okupljanja većeg broja uzvanika bile tek sjećanje na neka bolja vremena, nastavit će se tradicija obilježavanja Svjetskog dana učitelja na način da će Zagrebačka županija do kraja godine prigodno nagraditi učitelje, nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje koji su tijekom 2020., 2021. i 2022. otišli u mirovinu odnosno završavaju svoj radni vijek.

 

OŠ Nikole Hribara najveća škola u Velikoj Gorici

Povodom dana učitelja istaknut ćemo najveću školu u Velikoj Gorici koja aktivno provodi razne programe s ciljem razvoja svojih učenika. Tako je 28. rujna održano i prvo ovogodišnje Vijeće učenika na kojem su sudjelovali predsjednici od 1. do 8. razreda, uključujući i područne škole Donju Lomnicu i Gradiće, ravnatelj škole te stručne suradnice.

-Na dnevnom redu bio je izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Vijeća učenika, izvješće o projektu „Kumstvo”, zadatak za razrede te pitanja i prijedlozi. Za predsjednika Vijeća učenika izabran je Lovro Kliček, a za zamjenicu predsjednika izabrana je Daria Omrčen. Knjižničarka Monika Meštrović podsjetila je učenike na projekt „Kumstvo” i naše kumče u Tanzaniji Denisa Kwejia. Izvijestila je učenike o početku sudjelovanja u navedenom projektu te o prikupljenim novčanim sredstvima dosadašnjih godina i njihovoj namjeni u humanitarne svrhe. Vijeće učenika donijelo je jednoglasnu odluku o nastavku humanitarne akcije, poručuju iz OŠ Nikole Hribara.

Objava Danas je Svjetski dan učitelja! Hvala im na svakodnevnoj požrtvovnosti i strpljivosti pojavila se prvi puta na V'Gradu.