Prijava

Vaša prijava

Eksplozija u Gorici! Mjesto događaja osigurano zbog opasnosti od daljnjih eksplozija

['eksplozija', 'policija']

Jučer, 6. listopada oko 16.30 sati, u Velikoj Gorici, u Istarskoj ulici, 56-godišnjak je radnim strojem čistio svoje zemljište. Tako prikupljeni materijal sakupio je na hrpu, a potom sve to zajedno zapalio uslijed čega je došlo do više eksplozija.

-Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Pregledom mjesta događaja pronađene su dvije eksplozivne naprave, a mjesto događaja je osigurano zbog moguće opasnosti od daljnjih eksplozija. Danas u jutarnjim satima nastavljen je protueksplozijski pregled nakon čega će biti obavljen očevid, poručuju iz PU zagrebačke, a ujedno upozoravaju i potiču na veću odgovornost prema sebi i bližnjima.

-Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo, dodaju iz policije.

U slučaju posjedovanja ilegalnog oružja ili pronalaska oružja, građani trebaju obavijestiti policiju kako bi oružje izuzeo policijski službenik protueksplozijske službe. Važno je napomenuti da građani nikako ne smiju donositi oružje u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika te da građani ne snose nikakve sankcije.

Objava Eksplozija u Gorici! Mjesto događaja osigurano zbog opasnosti od daljnjih eksplozija pojavila se prvi puta na V'Gradu.