Prijava

Vaša prijava

Ačkar “Velikoj Gorici kao šestom najvećem gradu u Hrvatskoj ovakav centar je od velikog značaja”

['regionalni centar', 'Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu-Industrija 4.0']

Provedbe projekta „Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu-Industrija 4.0“ sve bolje napreduje. Očekivani svršetak radova je krajem sljedeće godine, nakon čega će se s početkom 2024. godine učenicima otvoriti vrata novog i modernog centra.

Miroslav Antolčić, ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica, kazao je kako po trenutnim upisima i interesu učenika zaista postoji potreba za ovakvom opremom i osiguranjem jednog kvalitetnog centra u kojem će učenici stjecati sva potrebna znanja iz odabrane struke.

-Sami naziv “regionalni centar kompetentnosti” nagoviješta to da se ovdje radi o centru gdje će učenici, učeći kroz praktičnu nastavu i rad, imati podlogu da su danas sutra konkurentni na tržištu rada, govori ravnatelj i zaključuje kako današnje generacije imaju dobru priliku koju prethodne generacije nisu imale na raspolaganju.

Pojasnio je kako je ovaj centar u Velikoj Gorici samo jedan od ukupno tri takva objekta na području Zagrebačke županije. On će učenicima omogućiti da rade na inovativnoj tehnologiji u kojem će biti najmoderniji strojevi, mjerilice, 3D printeri, mjerna oprema, toplinska obrada i mnogo toga još.

-Trenutno je sve u okviru roka i planova, dodao je ravnatelj i najavio kako će učenici možda u učionice moći uči već i prije navedenog roka završetka radova.

Zamjenik župana Zagrebačke županije poručio je kako mu je drago da se jedan od ovakvih centara u Velikoj Gorici, a dodao je i kako raste broj učenika za proizvodnja zanimanja.

-Sada vidimo izgradnju onoga što je temelj jednog novog školovanja. To je iznimno važno jer ćemo kroz Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju dobiti školovane kadrove koji će biti u korak s modernim vremenom, a isto tako isti ti učenici bit će potrebni novoj tehnologiji koje sve više ima na tržištu, govori dožupan Tomljenović. Osim toga, dodao je kako će Županija izdvojiti koliko god je potrebno kako bi se  izgradnja ovog objekta potpomogla.

Izgradnju Centra kompetentnosti komentirao je i gradonačelnik Krešimir Ačkar:

-Upravo u Velikoj Gorici će biti novi centar koji je najbolji mogući odgovor na vrijeme u kojem se nalazimo, vrijeme kada ljudi traže i prekvalifikacije i kada su deficitarna zanimanja sve traženija, govori gradonačelnik.

Ova investicija vrijedna je gotovo 21 milijun kuna, a ono što je najbitnije je da našim sugrađanima nudi bolju i svjetliju budućnost.

-U Velikoj Gorici je jako velika potreba za ovakvim centrom. Svi smo svjedoci da kada i doma naručite majstora za bilo što, jako dugo čekate. Velikoj Gorici kao šestom najvećem gradu u Republici Hrvatskoj je to od velikog značaja, zaključuje Ačkar.

Objava Ačkar “Velikoj Gorici kao šestom najvećem gradu u Hrvatskoj ovakav centar je od velikog značaja” pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Novi filmovi na platformi Filmske naSTAVe!