Prijava

Vaša prijava

Velikogričanin Ivan Zlodi snimio novu verziju pjesme ‘Hvala ti Marijo’

['duhovne pjesme', 'ivan zlodi', 'pjesma']

Mladi velikogorički glazbenik Ivan Zlodi snimio je novu verziju pjesme ‘Hvala ti Marijo’ koja je ovog puta snimljena samo s klavirom, sporije i intimnije.

Pjesma je snimljena u Release Music Studiu kod producenta Robija Bobesića, dok je spot radio Robert Klarić, kojem je ovo prvijenac, iako ne djeluje tako!

-Pjesma je snimljena više kao molitva. Razlog zašto sam to napravio je prije dvije godine kad sam prvi puta čuo za ukazanja, otišao sam odmah tamo jer živim blizu, a nisam imao pojma prije o tome. Otišao sam gore, pomoliti se i od onda imam potrebu doći tamo i snimiti ovu pjesmu da pomognem da čim više ljudi čuje za ta ukazanja, govori nam Ivan.

-Jako sam zadovoljan kako je ispalo, snimali smo dva dana, vrijeme nas je poslužilo pa je sve išlo kako treba. Zahvalio bi Miroslavu Graberu na pomoći isto kao i obitelji Markuz koji su mi bili domaćini, dodaje Ivan, a pritom s uzbuđenjem najavljuje snimanje nove pjesme koja će biti objavljena kroz dva mjeseca.

Inače, dana 24.06.1951. godine u nedjelju na blagdan sv. Ivana Krstitelja dogodilo se prvo ukazanje u Roženici, nedaleko Zagreba. Arkanđeo Rafael ukazao se djeci koja su ostala na paši dok su stariji išli na misu i rekao da će sutra doći majka Božja. Sutradan u 10h ukazala im se Marija obučena sva u crno, koja se uvijek ukazivala u zraku, rekavši im da će sutra u 12h doći njezin sin Isus Krist. Djeca su obavijestila starije te drugi dan su čekali i točno u podne dolazio je, kako su ga nazvali, svećenik u bijelom. Bio je to Gospodin Isus Krist oko kojeg je blistao sjaj. Opisali su ga kao jako lijepog, malo višeg od Marije i iz rana su isijavale zrake sjaja. Dogodio se niz ukazanja od kojih su još bili i Božji prorok Ilija, sv. Ivan Krstitelj, sveti Petar, arkanđeo Mihael i oko koje predstavlja Nebeskog Oca iz kojeg se čuo glas.

Svi oni prenašali su poruke od Oca, a ona je bila da se moli, posebice žalosna i zlatna krunica i da se živi deset Božjih zapovjedi. Djeca su sve poruke prenašala njihovom ocu Josipu preko kojeg su sve poruke išle dalje, bio je duhovni vođa te se brinuo o ukazanjima i kasnije bio i odgovoran. Ubrzo su krenuli progoni, dolazila je udba na konjicama, mnogi su završili u zatvoru, mnoge su tukli pa čak i ubili. Živa vjera ih je održala te su se nakon dugo godina ponovo oživjela sjećanja, izgradila se kapelica Presvetog Srca Marijinog i Presvetog Srca Isusovog te nedavno i predivan križni put gdje dolazi sve veći broj vjernika. Veliko hvala ljudima koji su pomogli u nastajanju ovog spota. Miroslav Graber, Josip Markuz i obitelji Markuz na nesebičnoj pomoći.

Objava Velikogričanin Ivan Zlodi snimio novu verziju pjesme ‘Hvala ti Marijo’ pojavila se prvi puta na V'Gradu.