Prijava

Vaša prijava

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u Velikoj Gorici počela četverodnevna akcija

['Crveni križ', 'darivanje', 'dobrovoljno darivanje']

U povodu Nacionalnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi, Hrvatski crveni križ (HCK) organizira akciju darivanja krvi u Gradskom društvu Crvenog križa Velike Gorice, priopćio je u ponedjeljak HCK koji trenutno broji 150.000 aktivnih darivatelja krvi.

Prošle godine je u organizaciji HCK-a prikupljeno 152.302 doze krvi, te još 33.403 doze u organizaciji Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu. Zabilježene su 9292 osobe koje su prvi put dale krv.

Inače, pandemija koronavirusa negativno je utjecala na darivanje krvi, zbog nje je za oko 10 posto smanjen broj prikupljenih doza.

Time Crveni križ Velika Gorica provodi još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja počinje danas, na već poznatoj adresi, u Cvjetnom naselju 16.

Akcije počinju danas, a provodit će se sve do srijede u sljedećim terminima:

  • ponedjeljak, 24.1 listopada, od 9 do 14 sati
  • utorak, 25. listopada, od 12 do 18 sati
  • srijeda, 26. listopada, od 13 do 19 sati

Osim navedenih lokacija, akcija će se ovog mjeseca, u četvrtak, 27. listopada, provoditi i u prostorima Zračne luke Franjo Tuđman od 08:30 do 11:00 sati. 

Sve redovite akcije, svakog mjeseca, možete pratiti ovdje.

Objava U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u Velikoj Gorici počela četverodnevna akcija pojavila se prvi puta na V'Gradu.