Prijava

Vaša prijava

Bravo! Velikogoričanke Jane zasluženo osvojile zlatnu plaketu

['ansambl jane', 'jane', 'zlatna plaketa']

Uspješan vikend je iza članica Ansambla Jane. U nedjelju, 23. listopada Jane su sudjelovale na 19. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava na kojem se okupilo preko 200 najboljih glazbenika iz cijele Hrvatske.

Jane su predstavljale Zagrebačku županiju, a na ovogodišnjoj Smotri prvi put su se predstavile u kategoriji slobodnih stilova i žanrova. Od maksimalnih 100, Jane su osvojile 99 bodova, pomele konkurenciju i osvojile Zlatnu plaketu! Prijašnjih godina, kada su također osvajale zlato, nastupale su u kategoriji folklora.

U Koprivnici su se predstavile s tri pjesme: O, da mi je cimentati more, Jelica vezuje te Meditacija na narodnu temu. Upravo ova zadnja, Meditacija na narodnu temu koju je obradio Ivica Potočnik, je tu iz našeg turopoljskog kraja – govori nam Alina Haraminčić, predsjednica Ansambla.

Taj broj bodova vrlo je visok, dobile smo pohvale od stručnog žirija što je ujedno i poticaj za daljnji rad.

Moramo zahvaliti našoj voditeljici Ani Jaklinović, Ivici Potočniku i Danielu Skrbinu koji su s nama od samog početka, već 18 godina, jer za sve uspjehe zaslužni su i oni – zaključuje Alina Haraminčić.

Objava Bravo! Velikogoričanke Jane zasluženo osvojile zlatnu plaketu pojavila se prvi puta na V'Gradu.