Prijava

Vaša prijava

Velikogorički odgojitelji započeli trening “Trauma i razvoj djece”

['centar za mlade djecu i obitelj', 'djeca', 'učitelji', 'vrtić']

U Centru za djecu mlade i obitelj je 27. i 28. listopada održan prvi modul treninga “Trauma i razvoj djece” namijenjen stručnim suradnicima i odgojiteljicama iz dječjih vrtića i Centra za djecu mlade i obitelj.

Voditelji treninga su Sanja Orešković Vrbanec, dipl. socijalna pedagoginja i Gestalt psihoterapeut i Ivan Vrbicky, mag.psihologije. Trening je sastavni dio projekta “Trauma i razvoj djece – praktična perspektiva” čiji je nositelj Udruženje “Djeca prva”, a Centar za djecu mlade i obitelj Velika Gorica je suradnik u projektu.

Znanstvena istraživanja pokazuju da izloženost traumatskim događajima u djetinjstvu utječu na poteškoće u kognitivnom, emocionalnom i socijalnom funkcioniranju djece, remeti njihov skladni razvoj te predstavlja rizik za njihovo funkcioniranje u odrasloj dobi.

Rano prepoznavanje te adekvatna podrška djetetu s iskustvom traume nužna je kako bi se olakšala njihova prilagodba te prevenirao daljnji razvoj problema u ponašanju i funkcioniranju. U tom procesu važno je ulagati u kompetencije svih stručnjaka u odgojno-obrazovnom procesu, krenuvši od dječjeg vrtića koji nerijetko predstavljaju zaštitni čimbenik u razvoju djece s iskustvom traume.

Trening se održava zahvaljujući podršci Grada Velike Gorice.

Objava Velikogorički odgojitelji započeli trening “Trauma i razvoj djece” pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Završna školska priredba