Prijava

Vaša prijava

Reakcija Hrvatskih suverenista Velika Gorica na dodjelu sredstava za GČ i MO

[]

Ovih dana objavljena su dostupna sredstva gradskih četvrti i mjesnih odbora za 2022. godinu. Hrvatski suverenisti Velika Gorica nisu zadovoljni objavljenim dostupnim sredstvima iz nekoliko razloga, navode nam tako u priopćenju kojeg vam prenosimo u cijelosti.

Osim što je proračun GČ i MO donesen tek u zadnjoj trećini godine, čime je vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora onemogućeno pravovremeno planiranje trošenja sredstava, nejasni su i kriteriji po kojima su mijenjani iznosi proračuna po pojedinoj gradskoj četvrti i mjesnom odboru. Ionako, nedovoljna dosadašnja dostupna sredstva za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora našega grada dodatno su smanjena, a u nekim GČ-ovima čak i prepolovljena. Time se značajno smanjuje mogućnost ugovaranja manjih komunalnih radova u kvartovima i selima ili kupovina sredstava za parkove, ulice i trgove u gradskim četvrtima i mjesnim odborima.
Ovim potezom mjesna samouprava postaje još ovisnija o gradskoj vlasti koja će sada morati financirati i odlučivati i o nekim manjim stavkama jer sredstva koja su dostupna vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora neće biti dostatna. Za iduću, 2023. godinu, se nadamo barem povratku na stanje iz 2021. godine.

Hrvatski suverenisti Velika Gorica su mišljenja kako ta sredstva treba ili povećati radi omogućavanja kvalitetnijeg djelovanja gradskih četvrti i mjesnih odbora ili ukinuti uz uvjet da gradske vlasti ispunjavaju potrebe vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti.

Objava Reakcija Hrvatskih suverenista Velika Gorica na dodjelu sredstava za GČ i MO pojavila se prvi puta na V'Gradu.