Prijava

Vaša prijava

FOTO Od Pokupskog do Gorice, istrčana 5. memorijalna utrka za goričke branitelje

['hrvački klub velika gorica', 'maraton klub velika gorica']

Udruga HVIDR-a jučer je proslavila 5. memorijalnu utrku za sve poginule i nestale hrvatske branitelje s područja Velike Gorice, ali i širom Republike Hrvatske.
Maraton klub Velika Gorica
Memorijalna utrka počela je u 9 sati na rijeci Kupi kod Pokupskog i povezala je Kupu kao prvu crtu bojišnice u Domovinskom ratu sa spomenikom braniteljima u Velikoj Gorici, svima poznatoj Golubici.
U memorijalnoj utrci su sudjelovali i članovi Maraton Klub Velika Gorica kao i kolege i Atletski Klub Žumberak.
Maraton klub Velika Gorica

Uz njih, na memorijalnoj utrci sudjelovali su i velikogorički hrvači iz Hrvački klub Velika Gorica 1991.

-Hrvački klub Velika Gorica 1991 u čast poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima, sudjelovanjem su uveličali 5. Memorijalnu utrku HVIDR-a koja se održala u Velikoj Gorici, poručuju iz kluba.

Maraton klub Velika Gorica
Trkači su mogli birati sami koju dionicu će trčati- 36km, 18km, 9 km ili manje, no kilometri nisu bili važni koliko samo sudjelovanje i utrčati u cilj.
Utrka je bila podijeljena u dvije dionice, a krenulo se s Pokupskog mosta na rijeci Kupi od kuda se trčalo sve do Kravarskog, što je ujedno bila prva dionica. Druga dionica je nastavak od Kravarskog do spomen obilježja Golubica u Velikoj Gorici.
Maraton klub Velika Gorica

Objava FOTO Od Pokupskog do Gorice, istrčana 5. memorijalna utrka za goričke branitelje pojavila se prvi puta na V'Gradu.