Prijava

Vaša prijava

Prometna prognoza za blagdan Svih svetih, očekuju se pojačane gužve

['HAK', 'promet', 'svi sveti']

U utorak, 1. studenog, je blagdan Svih svetih, a budući da je riječ o produženom vikendu kojeg će mnogi spojiti, očekuje se pojačan promet na našim cestama, poglavito u blizini gradskih i mjesnih groblja, ali i na glavnim cestovnim pravcima. Mnogi gradovi i mjesta uveli su posebnu regulaciju prometa radi lakšeg pristupa grobljima tijekom tih dana.

U najužoj zoni gradskih groblja, bit će zabranjen promet svim motornim vozilima – osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima s posebnom dozvolom, vozilima osoba s invaliditetom i autotaksi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati – na oglasnim mjestima gradskih prijevoznika ili u tiskovinama koje će izaći uoči blagdana Svih svetih.

Povodom Dana Svih svetih privremena regulacija prometa u zonama gradskih groblja u Zagrebu provodi se od subote, 22. listopada do utorka, 2. studenog 2022., ovisno o pojedinim grobljima. Više informacija kao i karte prometa u blažem i strožem režimu možete naći ovdje.

Pojačan promet se očekuje i na važnijim cestama i autocestama, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-PločeA6 Rijeka-Zagreb te na A3 Bregana-Lipovac u oba smjera. Gužve se očekuju na naplatnim postajama Lučko (A1) i Zagreb-istok (A3), kao i na većini graničnih prijelaza (Bajakovo, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Metković, Kaštel, Plovanija, Rupa, Pasjak, Macelj, Bregana…).

Na dionicama gdje su radovi mogući su povremeni, ali kratkotrajni zastoji i usporena vožnja.

Vozite oprezno.

Objava Prometna prognoza za blagdan Svih svetih, očekuju se pojačane gužve pojavila se prvi puta na V'Gradu.