Prijava

Vaša prijava

Kod spomen obilježja na mostu u Pokupskom povodom Svih svetih položeni su vijenci

['svi sveti', 'zagrebačka županija']

U prigodi blagdana Svih svetih, zajedničko izaslanstvo Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova, Zagrebačke županije, Općine Pokupsko i udruga proizašlih iz Domovinskoga rata položilo je vijenac i zapalilo lampaše ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskoga rata na mostu preko Kupe u Pokupskom.

Zagrebačka županija

Nakon polaganja vijenaca kratku molitvu predvodio je vlč. Franjo Ćuk.

Zagrebačka županija

U kalendaru Katoličke crkve Svi sveti označeni su kao svetkovina, a ujedno su i neradni dan u Republici Hrvatskoj. Među narodom obično se ovaj blagdan povezuje s obilaskom groblja i uređivanjem grobova, pa tako i spomenom na mrtve. Ipak, u Crkvi se Spomen svih vjernih mrtvih ili Dušni dan obilježava dan kasnije, 2. studenoga.

Zagrebačka županija

Osim u Katoličkoj crkvi, ovaj se blagdan obilježava i u Engleskoj crkvi, kao i u mnogim evangeličkim crkvama, premda je ondje primio različite oblike, ovisno o dotičnoj Crkvi.

Objava Kod spomen obilježja na mostu u Pokupskom povodom Svih svetih položeni su vijenci pojavila se prvi puta na V'Gradu.