Prijava

Vaša prijava

Uz brojne KUD-ove i bogat program, slavi se Martinje na Turopoljskom gruntu obitelji Dianežević

[]

Kao i svake godine, u studenom obilježavamo Martinje kada ljubitelji vina i vinari krste mošt u mlado vino čime završava još jedna vinogradarska godina. Kako je to, kao i uvijek, odlična prilika za dobrom zabavom, druženjem i uživanjem u ukusnoj kapljici vina, na Turopoljskom gruntu obitelji Dianežević organizira se prava tradicionalna proslava turopoljskog Martinja! 

Etno udruga Kurilovec, u subotu, 12. studenog, s početkom u 12 sati priprema krštenja mošta, a uz njih sudjelovat će tu i brojne udruge i kulturno-umjetnička društva- Plemenita opčina turopoljska, KUD Nova zora iz Donje Lomnice, KUD Mičevec, KUD Slavuji iz Bukevja, VIS Jane, Vinogradarski bend, Udruga vinara I vinogradara GROZD, Udruga uzornih Hrvatskih seoskih žena, a meštar ceremonije bit će svima dobro poznati Ivan Fiolić Fio.

Dobro vino i glazba upotpunit će doživljaj turopoljskog Martinja za pamćenje! Nemate li već vlastiti običaj odlaska u vikendice ili vinske podrume, ovo je odlična prilika da sudjelujete u zanimljivom tradicionalnom događaju, a ako slučajno nemate naviku sudjelovati u Martinju, onda je prava prilika za steći nove navike!

 

Objava Uz brojne KUD-ove i bogat program, slavi se Martinje na Turopoljskom gruntu obitelji Dianežević pojavila se prvi puta na V'Gradu.