Prijava

Vaša prijava

Danas je Međunarodni dan muškaraca, sretan vam vaš dan!

[]

Studeni je mjesec koji je posvećen muškarcima, ali jedan dan, posebno je posvećen njima. Međunarodni dan muškaraca (MDM) godišnji je međunarodni događaj koji se obilježava 19. studenoga. Inauguriran 1999. godine na Trinidadu i Tobagu, ovaj je dan s popratnim zbivanjima stekao potporu mnogih pojedinaca i skupina u Australiji, na Karibima, u Sjevernoj Americi, Aziji, Europi, Africi i Ujedinjenim narodima.

Ciljevi proslave Međunarodnoga dana muškaraca uključuju fokusiranje na zdravlje muškaraca i dječaka, poboljšavanje rodnih odnosa, promicanje spolne ravnopravnosti, te isticanje pozitivnih muških uzora. Prilika je to za naglašavanje diskriminacije prema muškarcima i dječacima te proslavu njihovih postignuća i doprinosa, posebice za njihove doprinose zajednici, obitelji, braku i skrbi za djecu.

Govoreći u ime UNESCO-a, direktorica Žena i kulture mira Ingeborg Breines rekla je o MDM-u: “To je izvrsna ideja koja će pridonijeti rodnoj ravnoteži.” Dodala je tomu da će UNESCO vrlo rado surađivati s organizatorima.

Objava Danas je Međunarodni dan muškaraca, sretan vam vaš dan! pojavila se prvi puta na V'Gradu.