Prijava

Vaša prijava

Policija u kontroli tehničke ispravnost vozila: Vozači ne poštuju dopuštenu masu

['policija', 'PU zagrebačka']

U utorak, 22. studenoga 2022. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedene su ciljane akcije „Nadzor rada autoškola“ i „Nadzor tehničke ispravnosti vozila“.

Tijekom provedbe akcija obavljen je pojačani nadzor vozila autoškola i instruktora vožnje koji osposobljavaju kandidate za vozače kao, ali ujedno i nadzor tehničke ispravnosti vozila u cilju smanjenja sudjelovanja u prometu neispravnih, neregistriranih, tehnički nepregledanih i neosiguranih vozila te vozila koji stvaraju buku na vozilu ili imaju „opasne nedostatke na vozilima“ odnosno nadogradnje i preinake koje nisu u skladu s Pravilnikom.

Tom prilikom, policija je utvrdila kako od ukupno kontroliranih 115 vozača, njih 27 vozi neispravna vozila, odnosno voze automobile s neispravnim uređajima na vozilu te ne poštuju najveću dopuštenu masu.

-Utvrđeno je ukupno 27 ciljanih prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i to 26 prekršaja koja se odnose na neispravni uređaji na vozilu, oprema, nepoštivanje najveće dopuštene mase, osovinskog opterećenja i drugo, poručuju iz Policijske uprave zagrebačke.

Jedan prekršaj odnosi se na upravljanje vozilom kojem je istekla prometna dozvola.

Objava Policija u kontroli tehničke ispravnost vozila: Vozači ne poštuju dopuštenu masu pojavila se prvi puta na V'Gradu.