Prijava

Vaša prijava

Usred bijelog dana pijani vozač (61) zaustavljen u Teslinoj sa 1,86 promila

['policija', 'pp velika gorica', 'vikendkacija']

Tijekom vikenda, od u vremenu 25. do 28. studenoga, provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica, te je utvrđeno ukupno 22 ciljana prekršaja.

Devetero vozača kažnjeno je zbor brze vožnje, te po pet zbog vožnje pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa. Još dva vozača kažnjena su zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, te jedan zbog upravljanja vozilom za vrijem zabrane upravljanja.

Također je utvrđeno 7 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 29 prometnih prekršaja.

Uz brojne prekršaje, tijekom vikenda se dogodilo i pet prometnih nesreća u kojima, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Najveća koncentracija alkohola ovog vikenda izmjerena je kod 61-godišnjaka koji je zaustavljen u subotu, 26. studenoga, u Ulici Nikole Tesle.

-U subotu u 13,00 sati, muškarac starosti 61 godinu, upravljao je osobnim automobilom Ulicom Nikole Tesle u Velikoj Gorici, gdje je kod kbr.97 sudjelovao u prometnoj nesreći slijetanjem vozilom s ceste, s materijalnom štetom. Očevidom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,86 g/kg,, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati i protiv istog je podignut Optužni prijedlog redovnim putem, navode iz policije.

 

 

Objava Usred bijelog dana pijani vozač (61) zaustavljen u Teslinoj sa 1,86 promila pojavila se prvi puta na V'Gradu.