Prijava

Vaša prijava

Goričan Berislav Devčić istrčao više od sto maratona, šesti u Hrvatskoj po tom postignuću!

[]

Proteklog vikenda, 26. i 27. studenoga, članovi Maraton kluba Velika Gorica nastupili na pregršt utrka diljem Hrvatske. U Poreču je održano Prvenstvo Hrvatske u krosu za osnovne i srednje škole, u Samoboru je održano drugo kolo Samobor zimske trail lige trčanja, a u Vukovaru je održan Danube maraton.

Krenimo od onih najmlađih. Na Prvenstvu Hrvatske u krosu za osnovne i srednje škole, koje se održalo u porečkoj Plavoj laguni, fantastičan rezultat ostvarile su atletičarke Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, koje su ovoga puta branile boje velikogoričke Gimnazije. Za treće mjesto u ukupnom poretku zaslužne su: Anja PetračićTena PetračićTara Petračić i Tena Martinec, koje su se na samo prvenstvo plasirale kao uvjerljive pobjednice i prvakinje županijskog natjecanja. Osvojena je brončana medalja koja u podlozi nosi zlatan sjaj. Čestitke i bravo cure na ostvarenom rezultatu i primjerenom sportskom nastupu.

-Naši seniori i veterani opet su uspješno predstavili Veliku Goricu na Samoborskoj zimskoj trail ligi, opet osvojivši ekipno drugo mjesto, ovaj put među 14 timova. Nastupilo je sedam članova kluba, na dvije trail staze od 15,5 km i 8 km. Na dugoj stazi opet je najbolji pojedinac bio Matej Janjić sa šestim mjestom ukupnog poretka. Hrvoje Mikulić bio je deseti, a Marijan Malčević završio je na 26. mjestu. Fenomenalno su dugu stazu istrčale Jasna Mikulić i Vedrana Janjić, osvojivši treće i četvrto mjesto u ženskoj konkurenciji. Na kratkoj stazi su boje kluba branili Kristina Terzić (11. mjesto žene) i Nedjeljko Babić (35. mjesto muški). Treće kolo ove lige, od predviđenih 11, na rasporedu je već sljedeće subote, poručuju iz kluba.

I konačno, jedan fenomenalan podvig za sam kraj. Ovoga je vikenda Berislav Devčić nastupio i završio Danube maraton u Vukovaru, te se ovime upisao u klub “100+”. Ne, ne radi se o godinama, već o tome da je Bero završio ukupno više od 100 maratona u svojoj bogatoj atletskoj karijeri. Točnije, Bero je sada na 104 maratona i trenutno je 6 po ovome u Hrvatskoj. No pošto nikako ne misli ostati na ovome, veselimo se svakom daljnjem Berinom maratonu.

Objava Goričan Berislav Devčić istrčao više od sto maratona, šesti u Hrvatskoj po tom postignuću! pojavila se prvi puta na V'Gradu.