Prijava

Vaša prijava

KUD-u Dučec Grad dodijelio nagradu “Zlatna turopoljska podgutnica”

['kud dučec', 'nagrada grada']

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojeni su prijedlozi za nagrade Grada Velike Gorice u 2022. godini. Kulturno umjetničko društvo “Dučec” dobitnik je Nagrade Grada Velike Gorice “Zlatna turopoljska podgutnica”  jer je ovogodišnjom proslavom svog prvog stoljeća pokazao svu raskoš svoje prošlosti i sadašnjosti te dao veliki doprinos u jačanju ugleda i promociji Velike Gorice u zemlji i inozemstvu.

-Kako stoji u obrazloženju, Dučec nije samo škrinja s folklornim blagom, on je već stotinu godina osnova mraclinskog društvenog života, osobna iskaznica koja se prenosi iz naraštaj u naraštaj, zajedno s poukom o tome kako biti dostojan onog najvrjednijeg iz vlastite povijesti. Pod tim je barjakom glas o Mraclinu, selu iz srca Turopolja, KUD Dučec pronio Lijepom našom, ali i mnogo dalje, objavljuje tako Mraclin.hr.

Osim Dučeca, preostali dobitnici nagrada su: Katja Matković Mikulčić – Povelja za životno djelo; Turopoljska udruga skauta TUR, Silva Golemac – Mihanović, Krunoslav Milatović i Željko Mihalj – Nagrada s likom Franje Lučića za iznimna dostignuća na području društvenih djelatnosti; Ilija Jurić – Nagrada “Krčka vrata” za iznimna dostignuća u gospodarskim djelatnostima; Dražen Lučan – Nagrada ” Zlatna turopoljska podgutnica” za iznimna dostignuća u jačanju ugleda i promociji Grada u zemlji i inozemstvu; Buvljakuše i Društvo žena Buševac – Nagrada ” Turopoljsko srce” za iznimna dostignuća na području humanitarnog djelovanja.

Dodjela nagrada održat će se na svečanoj sjednici Grada Velike Gorice, na Dan Grada i blagdan svete Lucije 13. prosinca. Čestitke svim nagrađenima, a posebice našem Dučecu. 

Objava KUD-u Dučec Grad dodijelio nagradu “Zlatna turopoljska podgutnica” pojavila se prvi puta na V'Gradu.