Prijava

Vaša prijava

Gorički pješaci jučer ‘ubirali’ opomene zbog prelaženja na crveno svjetlo na semaforu

['policija', 'pp velika gorica']

U utorak, 29. studenoga,  u vremenu od 07,00 do 15,00 sati na području Policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke, provedena je preventivno- represivna akcija „Zaštita pješaka“.

Prilikom pojačanog nadzora pješaka i ponašanja istih u prometu, utvrđeno je ukupno šest prekršaja, od kojih su svi bili zbog prelaska na crveno svjetlo na pješačkom semaforu.

Kako nam poručuju iz policije, pješaci nisu kažnjeni već im je izdano upozorenje, a osim toga, utvrđeno je i osam drugih prometnih prekršaja tj. ukupno je utvrđeno 14 prometnih prekršaja.

-Tijekom provođena akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika, dodaju iz goričke policije i još jednom podsjećaju kako je cilj ovakvih akcija utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama, gdje je uzrok zna biti i nepoštivanje prometnih propisa od strane vozača i pješaka. Pješaci su najranjivija skupina sudionika u prometu.

 

Objava Gorički pješaci jučer ‘ubirali’ opomene zbog prelaženja na crveno svjetlo na semaforu pojavila se prvi puta na V'Gradu.