Prijava

Vaša prijava

Osobe s invaliditetom Gorici su prioritet: Puštanjem podizne rampe u funkciju nastavljaju se brojna ulaganja

['međunarodni dan osoba s invaliditetom', 'osobe s invaliditetom']

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Grad Velika Gorica ukazuje na ogroman značaj koji osobe s invaliditetom daju doprinoseći cjelokupnoj zajednici. U Gradskoj vijećnici jutros je osobe s invaliditetom prigodno ugostio gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je istaknuo da se osobama s invaliditetom moraju omogućiti jednaki uvjeti kao i svima ostalima, te ih se uključiti u pojedina događanja ili prilike koje su im do sada bile nedostupne. Nakon toga u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica nova platforma za osobe s invaliditetom puštena je u funkciju.

-Ponosan sam na činjenicu da od prošlog okupljanja, prošle godine, od ukupno  sedam ili osam stvari koje smo definirali, do sada je riješeno njih barem četiri. Iz tog razloga se govori da su stvari krenule na bolje, a povećali smo budžet Sportskom savezu osoba s invaliditetom, govori gradonačelnik.

-U tijeku je izgradnja rampe u Kolarevoj, nastavljamo s akcijom ‘Jednaki u igri’, a u idućoj godini pripremamo i nabavku novih vozila adekvatnih za prijevoz osoba s invaliditetom te je povećan iznos subvencija koji kao Grad dajemo , dodaje Ačkar i govori kako u ovim izazovnim vremenima uvijek prioritet treba staviti na osobe s invaliditetom.

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održali smo tradicionalni susret, a u velikoj dvorani Pučkog učilišta pustili smo u rad platformu za osobe s invaliditetom.

Predsjednik Saveza Darko Matić pojasnio je kako je status osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici trenutačno dobar, zapravo mnogo bolji u odnosu na prethodne godine, što ukazuje na kontinuirani napredak.

-Ove godine posebno sam sretan zbog podizne platforme za kretanje osoba u invalidskim kolicima. OD ideje do realizacije prošlo je oko pola godine, a sada je Pučko otvoreno učilište apsolutno pristupačno za kretanje osoba s invaliditetom, govori i dodaje kako prostora za napredak uvijek postoji.

-Učinjeni su pomaci, ali trebalo bi osigurati više radnih mjesta za osobe s invaliditetom. Vjerujem da ćemo iduće godine učiniti još i više. Nakon 2010. i 2017. godine, ove godine kupljeno je već treće vozilo za prijevoz nepokretnih osoba, pojašnjava Matić.

 

 

Objava Osobe s invaliditetom Gorici su prioritet: Puštanjem podizne rampe u funkciju nastavljaju se brojna ulaganja pojavila se prvi puta na V'Gradu.