Prijava

Vaša prijava

Advent u Gorici već u samom početku oduševio i okupio brojne Velikogoričane

['advent', 'advent u gorici', 'prosinac']

Svečanim otvorenjem u subotu, 3. prosinca, započeo je Advent u Gorici koji je ove godine pripremljen uz brojne atrakcije, zanimljivost i pregršt sadržaja za velike i male.

Otvorenjem klizališta službeno je počeo Advent, a već pri samom početku klizalište je privuklo brojne mališane koji su se okušali na ledu. U nastavku, na Trgu Stjepana Radića, uz učenike Osnovne škole Nikole Hribara i crkveni zbor, upaljena je druga adventska svijeća, a nastavak programa je uslijedio ispred Muzeja Turopolja velikim koncertom Sanje, Marinka i Zeca koji su na pozornici za brojne Velikogoričane izvodili najveće hitove Novih Fosila.

Okupljenim posjetiteljima iz Velike Gorice, ali i šire okolice nije smetalo ni loše vrijeme, pa su tako do kasnih noćnih sati veselo plesali i družili se ispred velike pozornice u Parku Plemenite općine turopoljske.

Svoje štandove otvorili su i velikogorički ugostitelji i obrtnici, koji su svojom zanimljivom ponudom privukli svoje sugrađane, a direktorica Turističke zajednice Velika Gorica Maja Toth pojasnila nam je što nas ove godine očekuje u bogatoj gastronomskoj ponudi na štandovima.

-Ove godine ugostiteljska ponuda je puno bogatija. Imamo dvostruko više ugostiteljskih kućica, a posjetitelji mogu uživati i u domaćim proizvodima i rukotvorinama naših obrtnika. Također, u suradnji s Udrugom Art Incognito napravljeno je Božićno selo, govori nam Toth.

Božićno selo svoja vrata za mališane otvorilo je u nedjelju u pripremi raznih radionica, predstava, čitanja priča i mnogo toga još, na kojima ćete sa svojom djecom moći sudjelovati tijekom cijelog prosinca.

Ovogodišnji Advent obogatio je i prvi Winter pub koji se nalazi odmah pored Božićnog sela, te je prvi osigurani grijani prostor otkako postoji gorički advent.

Unatoč pomalo nepovoljnom vremenu, na otvaranju Adventa bio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je kazao da  se ove godine ostvaruje ono što je obećano prethodne, a to je da će Advent biti veći i najbolji do sada.

-Ovogodišnje izdanje donijelo je puno više sadržaja nego prošle godine. Veće je i Božićno selo, kao i klizalište. Ove godine željeli smo omogućiti našim sugrađanima da u našem gradu u uživaju u ovom najljepšem periodu u godini. Današnja kiša malo je pokvarila stvar, ali će građani moći uživati cijeli mjesec u svim ovim sadržajima. Stara jezgra našeg grada pokraj Muzeja Turopolja napokon je oživjela, vraćamo se korijenima i tradiciji, govori nam gradonačelnik.

Već sljedeće nedjelje, u 18 sati u pripremi je otkrivanje ledenog kipa svete Lucije u parku kod crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, najavila je tako direktorica Turističke zajednice Maja Toth, a cijeli program Adventa možete pogledati ovdje ili u našem videu putem kojeg smo popratili cijeli Advent.

Objava Advent u Gorici već u samom početku oduševio i okupio brojne Velikogoričane pojavila se prvi puta na V'Gradu.