Prijava

Vaša prijava

Alkoholizirani vozač (29) prouzročio prometnu vozeći se u suprotnom smjeru kod čvora Kosnica

['nesreća', 'policija', 'prometna', 'prometna nesreća']

Iz Policijske uprave zagrebačke obavijestili su o prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 4. prosinca oko 2.30 sati, u kojoj je alkoholizirani 29-godišnjak prouzročio prometnu nesreću.

-Pod utjecajem od 1.53 g/kg alkohola u organizmu upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A3. Kod prometnog čvora Buzin – Kosnica, krećući se lijevom prometnom trakom u smjeru zapada, gdje su kolničke trake fizički odvojene, u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru, dovodeći pritom u opasnost život i tijelo ljudi. Dolaskom do 34 km + 100 m izazvao je neposrednu opasnost za druge sudionike u prometu, kojom prilikom je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji lijevi bočni dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se istim kolnikom, u dozvoljenom smjeru, a nalet je izbjegavao skretanjem udesno u smjeru sjeverozapada, pojašnjavaju iz policije.

U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Vozač je uhićen te nakon kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku radi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“ iz članka 226 st. 1 Kaznenog zakona, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Objava Alkoholizirani vozač (29) prouzročio prometnu vozeći se u suprotnom smjeru kod čvora Kosnica pojavila se prvi puta na V'Gradu.