Prijava

Vaša prijava

FOTO: Sveti Nikola darivao mališane u Kučama

['advent', 'Kuče', 'sveti nikola']

Druga nedjelja Došašća u Kučama je bila vrlo živa i zanimljiva. Mjesni odbor Kuče u suradnji s udrugama u mjestu organizirao je dolazak Svetog Nikole, po mnogima najdražeg dječjeg sveca, ali isto tako i druženje djece i roditelja uoči samog Nikolinog dolaska. Dječja božićna radionica okupila je velik broj djece koja su imala priliku izrađivati božićne ukrase, crtati, ali i igrati se s drugom djecom, a stariji posjetitelji rekli su da se ne sjećaju kada je zadnji puta Društveni dom ovako odzvanjao dječjim smijehom, pričom, veseljem, ali i ponekom suzom…

Sveti Nikola u Kučama. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Druženje su dodatno uljepšale plesačice iz sportsko plesnog kluba Vega iz Velike Gorice, ali svakako najveću pozornost dobio je Sveti Nikola, kako to i priliči u ovim danima. Iako je došao dva dana prije svog imendana, to ni najmanje nije smetalo mališanima kojih se ovaj puta skupilo preko 100 i koji su razdragano i veselo dočekali Svetog Nikolu. A i sam Sveti Nikola dodatno je ohrabrio mališane rekavši da nije doveo zločestog Krampusa sa sobom, jer je čuo da su svi bili dobri i poslušni, da su dobro učili, a što su oni hrabriji pokazali recitacijom ili pjesmicom Svetom Nikoli ispred okupljenih mališana i roditelja.

Sveti Nikola u Kučama. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Bilo je naravno i suza prilikom fotografiranja sa Svetim Nikolom i preuzimanja poklona koje je za sve nazočne mališane osigurala Udruga žena Kuče, ali suze su brzo nestale kada su pokloni bili u sigurnim rukama mališana, a mališani u sigurnim rukama svojih roditelja.

Sveti Nikola u Kučama. Foto: Z. Sever/V’Gradu

A i cjelokupna ponuda i za mališane i roditelje bila je više nego zadovoljavajuća jer ste odmah na ulazu u Društveni dom mogli pojesti kobasice, hot-dog, kolač ili popiti čaj, kuhano vino ili džin (ovo je naravno bilo samo za odrasle!), a uz to cijelo vrijeme je svirala prigodna božićna glazba.

Sveti Nikola u Kučama. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Kad su se mališani razišli, a Sveti Nikola otišao svojim putem, predsjednik VMO Kuče, Stjepan Fabijančić istaknuo je zadovoljstvo još jednim dobro organiziranim i posjećenim događajem u Kučama, ponosan je na broj mališana koji su došli na podjelu poklona, a ujedno je iskoristio priliku i zahvalio se svim članovima VMO Kuče, ali i svim udrugama koje su dale svoj doprinos u organizaciji ovog događaja, od DVD-a Kuče, NK Turopoljca, Udruge veterana Domovinskog rata, Udruge žena i Plemenite sučije Kuče. Posebna zahvala ide Udruzi žena Kuče koja je osigurala poklone za sve mališane.

Sveti Nikola u Kučama. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Na kraju je predsjednik VMO Kuče pozvao sve mještane Kuča, ali i sve ljude dobre volje na zajedničko druženje koje će biti u subotu, 17. prosinca 2022. godine u prostorijama Društvenog doma kada će ponuda jela i pića biti slična, a umjesto Svetog Nikole i podjele poklona, za dobar ugođaj pobrinut će se domaći tamburaši.

Objava FOTO: Sveti Nikola darivao mališane u Kučama pojavila se prvi puta na V'Gradu.