Prijava

Vaša prijava

FOTO Problem kojem nema kraja, nova hrpa otpada osvanula u Lazini Čičkoj

['lazina čička', 'otpad', 'smeće']

Divlji deponiji na području Velike Gorice i okolice stalan su problem kojem je, zbog neodgovornosti pojedinaca, zaista teško stati na kraj. Iako često zaprimamo dojave čitatelja u kojima nas obavještavaju o brojnim lokacijama na kojima pojedinci rado ‘istovare’ svoj krupni otpad, građevni otpad, a nerijetko i obično smeće, te vas s ciljem podizanja odgovornosti o tome redovito i obavještavamo, čini se kako je neke navike teško iskorijeniti.

Nova hrpa smeća ovih dana osvanula je u prirodi na području Lazine Čičke gdje je čitateljica, u šetnji s psom, umjesto svježeg zelenila zatekla krupni otpad.

Foto čitateljica

Nažalost, ovo nije prvi put da se na toj lokaciji odlaže velika količina otpada, a slično je i na području Velike Gorice, u Kušancu, gdje sugrađani nasip i netaknutu prirodu rado koriste kao vlastito smetlište.

Na ovakvu neodgovornost često reagiraju djelatnici Čistoće, ali i sami sugrađani, znajući da će otpad na toj lokaciji ostati još dugo, ako ga sami ne otklone.

-Često viđam da, meni nepoznati, ljudi voze neki otpad, ali sam većinom sama i ne usudim se ići pogledat, govori jedna sugrađanka koja živi na tom području te nažalost, redovito svjedoči ovakvim prizorima.

Podsjetimo, s ciljem smanjenja divljih deponija, Grad postavlja video nadzor na brojne lokacije kako bi se neodgovornim pojedincima stao na kraj, no to nije uvijek tako jednostavno.

Objava FOTO Problem kojem nema kraja, nova hrpa otpada osvanula u Lazini Čičkoj pojavila se prvi puta na V'Gradu.