Prijava

Vaša prijava

FOTO Novi vrtić u Goričanki imat će kapacitet za oko 60 djece

['djeca', 'dječji vrtić', 'goričanka', 'gradonačelnik grada velike gorice krešimir ačkar', 'gradonačlnik', 'novi vrtić', 'Velika Gorica', 'vrtić']

Sve većim i bržim razvojem našeg grada, u Veliku Goricu useljava sve više mladih obitelji. Porastom broja građana, a posebice onih mladih, raste i broj djece, što znači da postoji velika potreba za povećanjem vrtićkih kapaciteta.

U prostoru Komunalnom centru Goričanka otvoriti će se novi vrtić koji će povećati kapacitete vrtića, a gradonačelnik Krešimir Ačkar jutros je obišao radove na izradnji i uređenju novog vrtića u Goričanki.

Tom prilikom Ačkar je poručio kako je intencija Grada povećanje kapaciteta dječjih vrtića te kako ekspanzija gradnje dovodi do sve većeg broja mladih obitelji s djecom koje tijekom godine iziskuju svoje mjesto u vrtiću.

-U samom centru grada, prvotno je bio zamišljen kao nešto drugo, ali odlučili smo da bi ovaj prostor ipak trebao postati objekt gdje će se odvijati aktivnosti za predškolarce. Bitno je da već od iduće godine ovdje bude smješteno oko 60ak djece, dvije jaslićke skupine i jedna mješovita grupa, poručuje gradonačelnik i dodaje kako će radovi koštati malo više od milijun kuna na godišnjoj bazi.

-Uz novootvorene objekte, koje smo već spominjali, od Selnice preko Lukavca, tu je objekt u Maloj Buni koji treba biti otvoren na proljeće. Također, vidjeli ste, nastavljamo na temelju plana proračuna i proširenje i obnovu DV Žirek u Koprivničkoj, zgradu koja je dotrajala i kojoj je potrebna obnova. U našem komunalnom centru Goričanka, u centru grada, zajedno u suradnji s direktorom Tomislavom Lukšićem, zadovoljili smo sve tehničke uvjete pa ćemo na tom mjestu dobiti još jedan dječji vrtić, poručio je jednom prilikom gradonačelnik Ačkar navodeći aktualne radove na više lokacija našeg grada.

Gradonačelnik je dodao kako je 15. siječnja je zadani rok završetka radova na novom vrtiću.

-S velikim veseljem možemo reći da je grad Velika Gorica dosegao jednu zavidnu razinu jer već sada imamo visok postotak uključenosti djece u vrtiće i jaslice, a ovim kapacitetima doći će se do stopostotnog obuhvata, govori savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade u Gradu Velika Gorica, Arijana Mataga Tintor.

Dodaje i kako smo među rijetkim gradovima koji osiguravaju ovaj tip usluga i u ovom obuhvatu roditeljima na području grada.

Na području našeg grada trenutno je oko 3,5 tisuće predškolske djece, a sve je veća svijest roditelja o potrebi uključenosti djece u razne programe, pojašnjava nam Mataga Tintor.

-Ovaj poprilično atraktivan prostor u središtu našeg grada do sada je stajao neiskorišten, ali uvidjeli smo da bi adekvatno bilo da tu bude vrtić. Pokazalo se to kao dobra odluka, unatoč poteškoćama na koje smo u početku naišli, ali iz drugog pokušaja odabrali smo izvođače radova, govori nam Tomislav Lukšić, direktor VG Goričanke.

 

Objava FOTO Novi vrtić u Goričanki imat će kapacitet za oko 60 djece pojavila se prvi puta na V'Gradu.


EKO tjedan - program