Prijava

Vaša prijava

Drugi adventski vikend popraćen povorkom svjetlosti, radionicama i prodajnom izložbom

['advent u gorici', 'tzvg']

Povodom drugog adventskog vikenda, unatoč pomalo nepovoljnoj vremenskoj prognozi i kiši koja bi trebala padati kroz cijele dane, održat će se bogat program. Nažalost, dio programa ipak će se morati odgoditi, no svakako posjetite i budite dio blagdanske čarolije u parku kod Muzeja Turopolja ali i na drugim lokacijama u gradu i okolici.

U petak 9.12. u 18 i 19 sati ne propustite zabavne radionice izrade božićnih kuglica u decoupage tehnici. Radionice organizira velikogorička udruga za razvoj kreativnog stvaralaštva DIVA. Povedite klince, bake, djedove, susjede i prijateljice i dobro se zabavite. Mjesto održavanja: Centar za posjetitelje Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 2.
Tzvg

Program u Božićnom selu

Kao i svakog dana za vrijeme trajanja Adventa u Gorici, ne propustite posjetiti Božićno selo u parku kod Muzeja Turopolja jer vas čeka 3 dana zabave:

9.12. PETAK
16-20 h : Igramo se cijeli dan / Pisanje pisma Djedu Božićnjaku
18-19 h : Teta Pričalica
17-20 h : SOBovsko kretanje i kreativno nadmetanje – “Poligon sobova”
10.12. SUBOTA
10-13 h: Igramo se cijeli dan / Pisanje pisma Djedu Božićnjaku
11-13 h : Sportske vilenjačke igraonice by Klokan
16-20 h : Igramo se cijeli dan / Pisanje pisma Djedu Božićnjaku
17.30 h : Radionica “Čudesan safari”
17-19 h : Sportske vilenjačke igraonice by Klokan
11.12. NEDJELJA
10-13 h: Igramo se cijeli dan – Vilenjačke igraonice/Vilenjački poligon
11-13 h : Sportske vilenjačke igraonice by Klokan
16-20 h : Igramo se cijeli dan – Vilenjačke igraonice/Vilenjački poligon
17-20 h : Vilenjačke radionice
18-19 h : Teta Pričalica – pričanje priča za najmlađe
18.30 h : Pričanje priče Sv.Lucija – kamišbaj tehnikom

Otvorenje izložbe dječjih likovnih radova u POU Velika Gorica

U subotu 10.12.2022. u 10:00 sati svečano će se otvoriti izložba dječjih likovnih radova djece velikogoričkih vrtića i osnovnih škola povodom rođendana Velike Gorice. Izložba je dio eTwinning projekta Dan moga grada 3 postavljenog na Europskoj platformi za školsko obrazovanje autorica odgajateljice Katarine Šeravić Lovrak i učiteljice Vesne Stipić. U projekt je uključeno pet osnovnih škola (OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Jurja Habdelića, OŠ Eugena Kumičića i OŠ Vukovina), DV Ciciban te Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Motivi dječjih likovnih ostvarenja vezani su uz naš grad: zaštitnica grada sv. Lucija, grb, kulturna narodna baština, drveno graditeljstvo, životinjski svijet, muzej i mnogi drugi koji ostaju iznenađenje. Izložba će se moći pogledati u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta od 10. do 19.12.2022. Pozivamo vas da svojim dolaskom nagradite trud najmlađih!
Tzvg

Kreativna radionica: kako nastaje predstava “Pia Mia i čudesan safari”

Što je to predstava? Tko su glumci? Kako nastaju uloge ? Kako se krećemo po sceni i što uopće predstavom želimo reći? Dođite i doznajte u subotu 10.12. u 17.30h. Kroz proces rada na novoj predstavi „Pia Mia i čudesan safari“ vodi vas velikogorička glumica i izvođačica Ana Katulić, uz vašu pomoć i pomoć vesele ekipe iz Logopedskog kabineta „Jezičak“ iz Velike Gorice koji su vam pripremili mala iznenađenja i zabavne vježbe.

Paljenje treće adventske svijeće

Na polovini došašća, treće nedjelje, pali se ružičasta ili pastirska svijeća, koja simbolizira radost zbog Božića koji se bliži. U 18 sati pridružite nam se na Trgu Stjepana Radića gdje ćemo uz prigodan program župe Navještenja Blažene Djevice Marije zapaliti treću adventsku svijeću.

Božićni koncert KUD-a Ščitarjevo

Članovi kulturno-umjetničkog društva „Šćitarjevo” pozivaju vas da u subotu, 10. prosinca s početkom u 18 sati, dođete u Osnovnu školu Šćitarjevo na božićni koncert „Dobar večer, dobri ljudi”. Uz goste koji će sudjelovati pripremili su od svega po malo, a u svakom slučaju, božićnog duha neće nedostajati.

Humanitarna prodaja suvenira i rukotvorina dječje zadruge Breza

U nedjelju 11.12. od 11 do 13.30h u Ledani pokraj Centra za posjetitelje (Trg kralja Tomislava 2) ne propustite humanitarnu prodaju suvenira učeničke zadruge Breza iz OŠ Nikole Hribara koja je proteklih tjedana neumorno radila kako bi pripremila različite proizvode (magnete, ukrase za bor, različite predmete od keramike) za prodajnu izložbu povodom proslave Dana škole i Dana Grada. Prikupljena sredstva bit će  namijenjena za kupnju božićnih poklona siromašnim učenicima škole te za pomoć udruzi invalida „Suncokret“ iz Velike Gorice. Uz prodajnu izložbu imat ćete prilike poslušati nastup njihovog zbora te uživati u uprizorenju priče o sv. Luciji.

Povorka svjetlosti u parku kod Muzeja Turopolja

Iako je ove godine planirana velika tradicionalna povorka svjetlosti koja bi krenula od Trga Stjepana Radića, zbog loše najave vremena, povorka će ove nedjelje 11.12. proći dijelom Parka Plemenite općine turopoljske, od Muzeja Turopolja do Crkve Navještenja bl. Djevice Marije. Okupljanje sudionika je u 18 sati, a zatim će povorka ući u crkvu predvođena betlehemskim svjetlom.

Objava Drugi adventski vikend popraćen povorkom svjetlosti, radionicama i prodajnom izložbom pojavila se prvi puta na V'Gradu.