Prijava

Vaša prijava

Iduće godine od Čiča do Zagreba po osvjetljenoj biciklističkoj stazi

['biciklistička staza', 'cikloturizam', 'led rasvjeta', 'novo čiće', 'Vukovina']

U tijeku su radovi na izgradnji biciklističke staze od Velike Gorice do Starog Čiča dužine 3,1 kilometar.

Projekt „Poboljšanje sustava biciklističke infrastrukture na području grada Velike Gorice“ uključuje dvije aktivnosti: izgradnju nove biciklističke staze s javnom rasvjetom na relaciji Velika Gorica – Staro Čiče te aktivnost postavljanja rasvjete na relaciji Velika Gorica – Velika Mlaka.

Radove je obišao gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar:

“Dugogodišnja želja nas Velikogoričana je bila da razvijemo cikloturizam, da povećamo sadržaj koji bi doprinjeo rekreaciji, da iskoristimo prirodne potencijale. Sada dolazimo u situaciju s ovim projektom da će naši sugrađani i svi koji će koristiti ovu infrastrukturu moći od Čiča do Zagreba doći po osvjetljenoj biciklističkoj stazi.

Projekt je sufinanciran iz Kohezijskog fonda putem programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Povezanost i mobilnost. Nositelj projekta je Grad Velika Gorica. Ukupna vrijednost projekta je 6.373.738,26 kn, od čega 5.417.677,52 kn čine EU sredstva, a 956.060,74 kn sredstva su Grada Velike Gorice. Prošle godine postavljena su rasvjetna tijela na biciklističkoj i pješačkoj stazi između Zagreba i Velike Gorice. Sada također 61 rasvjetno tijelo postavljeno je ovdje. Kao što smo obećali, nastavit ćemo raditi biciklističke staze u skladu sa svojim mogućnostima gdje god je to moguće.”

Prvi dio biciklističke staze je završen, a slijedi nastavak radova do Ulice Ivana Gorana Kovačića. Uz stazu će se posaditi stabla te će biti postavljeni klupe za odmor i koševi za smeće. Gradonačelnik je istaknuo da gdje god je postavljena rasvjeta, smanjen je broj divljih odlagališta.

Projektom će se omogućiti bolja povezanost Starog Čiča i Zagreba, a samim time i s cijelim područjem Urbane Aglomeracije Zagreb. Predviđeni rok završetka radova je 1. travnja 2023. godine.

Velika Gorica do sada ima izgrađeno više od 51 kilometar biciklističkih staza.

Objava Iduće godine od Čiča do Zagreba po osvjetljenoj biciklističkoj stazi pojavila se prvi puta na V'Gradu.